Läkarbesök

Jag har ju haft problem med mitt vänster-öra ett tag, men läkaren hittade i samma veva någon slags utväxt i höger öra, som skulle kunna vara en tumör eller liknande. Nu tror jag nog att det bara är en liten fettknöl eller något sådant, jag visste inte ens att jag hade den. I alla fall ville han ta bort den, så det har jag gjort idag. Om jag inte hör er så vet ni varför, jag ska gå runt med en tuss i örat som ska skydda mot smuts (har två stygn i örat nu)…

Två saker slog mig:
1. Det kändes en smula obehagligt, men man får ju faktiskt bedövning. Och man kan inte gärna gnälla, efter att ha låtit ta bort två väldigt stora inkar från stackars Cicooria! (Mer om det senare). Så om hon klarade det så kan inte jag gärna gnälla.
2. Tur att man lever i modern tid, där man faktiskt får bedövning för att ta bort en pytteliten knöl. Förr i tiden fick man minsann amputera armar och ben utan bedövning! (Då berättade läkaren att hans pappa hade gjort det under andra världskriget. Trösten är dock att man svimmar…)

Som sagt, det är nog ingen fara, men det känns lite konstigt att se att de ska skicka in något från mig och så stor det på provröret att det ”kan vara cancer”. Tror dock att det är osannolikt. Hellre cancer i en knöl i örat i så fall, än typ inuti kroppen i alla fall. Skulle tro att det är lättare att bli av med.

Angående Cicooria så är två stora inkar bortopererade. Det är (på riktigt) ett stort hål på bringan, och ett i mungipan. Ni kan titta när ni är i stallet, det är väldigt äckligt. Veterinären ville inte sy ihop såren, för OM det finns celler kvar av inken så blir de aggressiva då. Så nu ska vi ha på en salva för att döda eventuella rester, men det fördröjer samtidigt läkningen, tyvärr. Eftersom stället är så olägligt så kan vi inte heller rida. Det var dock nödvändigt att göra det här, för de hade blivit enorma! Nu hoppas jag bara att det läker ok, för tyvärr är det svårt att skydda såret vid munnen mor flugor. En flughuva når inte ner, och det går inte att fästa ett bandage där. Men det är ju som tur är mindre flugor nu!
DSC_1070[1]Suddig och otydlig bild, men ni ser hur stort såret är, dessutom är det som en ”grop”. Usch! Stackars häst. Men hon verkar dock må bra faktiskt! (Ni kanske förstår varför vi inte kan rida på ett tag…)

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*