30 augusti

Ni kommer väl ihåg att boka 30 augusti när jag ska ha 5-års jubileum på gården? (5 år som företagare, inte som gårdsägare…)

En mer formell inbjudan kommer, men det kommer vara någon slags uppvisning på dagen, och tårta förstås! Sedan får vi se hur mycket jag hinner och orkar ordna, men om du vill hjälpa till eller har några bra idéer får du gärna höra av dig!

Under sommaren nu så tänker jag bjuda på lite tillbakablickar i mina inlägg. Det kan vara roligt även för mig – för tänk vad lätt man glömmer saker? Det är bra att påminna sig själv lite vad man har gjort på den här tiden.

5 år – det är inte så himla länge. På ett sätt känns det som om tiden har gått väldigt fort, och på ett sätt känns det som om jag aldrig gjort annat. Eller som om det finns ett liv ”före” och ett liv ”efter” som egenföretagare. Men såklart – det ÄR ju verkligen en milstolpe i livet att starta sitt eget företag!
En sak som jag kommer ihåg så väl från precis i början var hur jag fick köpa min egen hästutrustning. Allt annat är lite i en dimma, alla papper och formella saker – det har jag lite förträngt tror jag. Men att köpa sina egna grejer, det var liksom ”stort”, för jag har aldrig haft någon egen häst innan. Jag planerade exakt hur många benskydd, täcken osv som behövdes, och hade ett exel-ark där jag prickade av vartefter jag skaffade saker till varje häst. Och jag var så himla nöjd med de blå yllefiltarna som jag hittade på Gotland (mitt i sommaren) och köpte hem ett helt gäng av. De kostade nämligen 200 spänn styck fast såg ut att kosta 2000 typ. (Eller 1000 i alla fall.) Men till slut fick jag ge vika och köpa ländtäcken istället, för jag insåg att det var för opraktiskt med filtar och många elever. Man måste ju sitta ovanpå filten då när man skrittar fram, och det var så många som trasslade in sig i filtarna och krånglade när de skulle tas av, så jag gav upp dem efter ett tag…  Haha. Synd, för de såg så himla lyxiga ut.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*