Programträning

Idag har vi tränat program på Lotteräng. Jag red MsvA1 på Anea, Jenny red LA1 på Caramelle och Jossan har ridit LA3 på Obi. Alla hästar skötte sig bra och vi fick med oss bra och konstruktiva tips att jobba med hemma! Roligt att Caramelle var så skötsam, det var första gången sedan jag köpte henne som hon har åkt iväg.

Jag är både nöjd och missnöjd. Jag hann rida fram ca 20 minuter pga diverse missförstånd och felberäkningar, och det var väldigt mycket för kort för ett sådant program! Hade behövt dubbla tiden. Tyckte hon kändes lite stark och spänd och inte riktigt igenom, men trots det har jag fått massor av 7:or, och programmet var väldigt jämnt, förutom de viktigaste delarna som jag sabbade HELT. (Piruetterna och serien.) Så på plus-sidan var att min grundridning på den här hästen är avsevärt bättre, men vi är ju inte klara med det tekniska för detta program. Serien tror jag egentligen jag sätter, vet inte vad som hände. Piruetterna däremot har jag svårt med, jag hittar inte rätt på en gång och jag måste ha en plan hur jag ska rida in i piruetten. Domaren gillade i alla fall Anea, hon sa att hon var spänstig och lovande. 🙂

Bytena som har krånglat flöt i alla fall bra (de enskilda alltså), alla var rena. Skönt!

Att träna på:
Vägen in i piruetten, förbereda rätt och vända direkt. Hon får inte glida iväg första steget. Träna i skritt på samma linje så jag hinner med.
Öva på att reglera galoppen snabbare, så jag kan samla i piruetten och sedan direkt rida framåt mot bytet som kommer efter. Hon ska svara kvickare på mina tempoväxlingar.

Har omedelbart bokat två träningar nästa vecka. Nu ska har tränas!!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*