Dagens ridning

Fyra hästar ridna idag.

Anea kändes ganska bra. För ett år sedan hade jag nog varit jättenöjd med den här känslan, men nu vill jag ha mer. Jag vill ha mer galopp med ”luft i”, jag vill ha rörligare bogar och jag vill ha snabbare reaktioner, utan att hon spänner sig. Och jag vill kunna ha exakt samma kontakt med munnen oavsett vad jag ska göra – men här är det svårt för hon vill gärna ta spjärn i bettet när jag vill byta gångart / riktning osv. Bara att jobba på…

Fantasi kändes bättre än förra veckan när jag red. Lite mer avslappnad från start och rakare. Red ett kort pass med fokus på galoppen och bytena – hon har lätt att bli lite kort och spänd i bytena, och ofta efter bak, men nu satte hon två rena byten på rad och då gick vi hem igen!

Narayan fick också jobba mest med galoppen. Aktiv galopp utan att lägga sig på = svårt. När han är bra bak blir han gärna stark fram, och när det känns bra i munnen så är han egentligen inte tillräckligt ”igång”. Men med mer styrka så ska han nog kunna bära sig och vara aktiv samtidigt.

Calle fick bara en uteritt. Hade en vision av hur fint det skulle bli i solen, men solen försvann på em, det var skitkallt, hästen var stark i galoppen och jag blev supersvettig och sen kall efteråt. Inte alls det jag hade drömt om. Men han travade bra, jättebra till och med. Fick dock ta två varv i galopp i ridhuset när jag kom hem igen för att få ordning på gammelgubben. I morgon ska vi nämligen träna!

Dagens guldstjärna till Fantasi som bytte galopp duktigt. Bilden ganska exakt ett år gammal. Lite skillnad på vädret alltså…

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*