Fina hästar idag!

Idag har jag hunnit med flera saker än jag hade tänkt och utan att stressa, vilket är ett mirakel!

Iffi har varit på Brunmåla och fått hjälp av kiropraktor Katarina Skarestad som är väldigt duktig. Nu vet jag att vissa tycker att hästkiropraktik är överskattat, men jag tycker att mina hästar har varit hjälpta av det. Dock är det ju ingen ”mirakelkur” men ett bra sätt att få hjälp att lossa vissa spänningar så att det sedan blir lättare att rida och arbeta hästen rätt. Iffi är ju tyvärr fortfarande väldigt oliksidig, vilket hon var redan när jag köpte henne, och sådant tar ju tyvärr lång tid att arbeta bort. Men det går framåt en liten bit i taget i alla fall.

Anea har känts riktigt bra idag. Det är mycket jobb innan jag kan säga att vi är i tävlingsform igen (men det är ju ett tag kvar till tävlingssäsongen…), men små saker känns ändå bättre. Jag tycker den här hösten har varit så förvirrad för min del och ridningen blir därefter, upp och ner! Förra veckan kändes det som om jag inte kunde styra, men idag kunde vi träna lite stora piruetter i galopp. Den här hästen är verkligen märklig, för hon är verkligen fantastisk att rida, eller jättesvår, och de svåra dagarna känns det som om vi inte kan kommunicera alls… Jag kan se ett visst mönster i det, men det är ändå svårt att ha en tydlig plan för hur jag ska rida henne. Det får väl gå på känsla helt enkelt.

Idag har vi i alla fall övat mycket galopp, öka, minska och byten. Bytena är nästan alltid rena nu, men hon byter inte i uppförsbacke direkt utan slår nästan upp bakdelen istället, så nu måste jag öva mer på att få henne mer samlad i  bytena. Ökningarna blir för springiga, hon måste ta längre och lugnare språng. När jag minskar måste hon istället bli kvickare. Nu är det tvärtom, snabba, stora språng och små, långsamma där hon tyvärr tappar lite galopp.

Lektionen ikväll var också riktigt rolig. Wirja såg väldigt pigg och fin ut och Nogge var jätteduktig och gjorde lite galoppslutor och byten. Om man kunde klona hästar skulle jag skaffa en till Wirja och en till Nogge, de är verkligen guld värda båda två!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*