Stockholms-cupen

Som jag nämnde så har jag dömt en liten tävling idag på Upplands-Bro Ryttarförening. För er som inte är insatta så är detta en tävling mellan ridskolor i Stockholm, där lagen åker till varandra och tävlar. Fyra ryttare från hemmalaget rider först, och sedan rider fyra ryttare från bortalaget samma hästar. Jag tycker att det är en väldigt bra möjlighet för ridskoleryttare att få en liten sporre och utmaning, och prova på att tävla utan att ha egen häst. Kan dock tillägga att jag aldrig skulle göra det själv – man ska efter endast 20 minuter rida ett dressyrprogram på en helt ny häst! Modigt, och kräver att man är ganska prestigelös!

Nu har jag två likadana uppdrag till de nästkommande helgerna. Bra träning, för det är inte det minsta lätt att döma rättvist! Jag känner mig dock nöjd idag med hur slutresultatet såg ut mellan ryttarna.

Ryttarna red LB1 och för att sammanfatta några saker att tänka på/tips:
* Rid noggranna vägar! Det går att sno extra poäng på att inte slarva – eller i alla fall är det onödiga poäng att ”ge bort”. Ut i hörnen och rid efter bokstäverna!
*  I serpentinen gör många felet att rida ut i hörnen när man INTE ska – skilj på bågar och hörn så man tydligt ser vilken väg du rider!
* De flesta red in fint och rakt på medellinjen, följt av en sned halt och sedan en vinglig uppridning. Rama in i halten! Kom ihåg att öva halten, så det inte ”glöms bort” – och kom igång direkt efter! Hästen ska alltid tänka framåt.
Förbered alla moment! Utnyttja hörnen till att få mer ”tid” till t.ex. en fattning direkt efter osv – istället för att slarva genom hörnet vilket kanske leder till att nästa moment blir sämre. Detta är A och O.

Etiketter:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*