Globen och clinic med Edward Gal

Idag har jag varit med Jeanette i Globen och tittat på dressyr. Först var det öppen framridning som kommenterades av Erik Lette, och det är ju intressant att se. Dock tror jag inte det är ”sanningen” som visas, jag tror att ryttarna gör mycket grövre korrigeringar av sina hästar när det inte är inför publik…

Därefter var det en unghästklass där jag bara såg de första två ekipagen, sedan kunde jag inte låta bli att smita ner till Annexet. Det tog bara fem minuter så hade jag gjort av med pengar på schabrak och lindor. (Det var planerat, inte ett impulsköp!) Roligt är att jag har sprungit på massa gamla vänner och bekanta idag, ”alla” åker ju till Globen.

Sist var det en clinic med Edward Gal där han undervisade fyra ryttare. Röda tråden var gas och broms, att variera ridningen och tänka framåt, samt våga lätta på handen. Det här var ju inga nyheter och låter väldigt simpelt, men alla som rider vet ju att det är galet svårt.  Man blir i varje fall inspirerad och min tankeställare är att jag måste bli mer disciplinerad (det har jag nog nämnt förut), så att man inte bara ”rider runt” och motionerar hästen, utan allt man gör ska ha ett syfte. Lättare sagt än gjort.

Kvällen har jag tillbringat på Kvarnnibble med träningar. Började med att rida Jennys häst Klöver som kändes bättre än i somras, men nu har vi lite att jobba på. Klöver har lätt för att samla sig, men också alldelse för lätt att försvara sig med ”passage-trav” och nu är min plan att hon ska trava kvickare och mer framåt och kunna bibehålla takten med kortare steg istället för att börja trava långsamt och ”gunga”. Dock en trevlig häst så jag hoppas att hon fortsätter utvecklas och bli lite mer ”påverkbar”. Men: det går ju sällan att säga till ston på skarpen utan man får liksom lura dem lite.

För övrigt var det en plågsam kväll, -12C och det är november??? Hur ska det här fortsätta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*