Beslut / Letar häst!

Jag har velat fram och tillbaka eftersom jag vill utöka då det är stor efterfrågan, men samtidigt vill jag behålla ”det lilla” så jag inte plötsligt står här med en ridskola och inte hinner rida hästarna alls själv. Som det är nu rider jag dem mycket mindre än förut, men samtidigt har mina elever blivit duktigare så hästarna behöver inte lika mycket ridning av mig som tidigare. Jag inser dock att en anledning till att jag inte rider själv så mycket är inte bara att jag inte har tid – utan lika mycket är att hästarna redan går så mycket lektioner att jag inte kan rida själv också i så stor utsträckning. Jag har räknat med ett snitt på sex lektioner/häst i veckan, och nu ligger jag i överkant hela tiden (i alla fall om en är sjuk).

Nu har jag trots allt bestämt mig för att köpa eller låna en till häst. Då kan jag lägga till något fler lektioner, det blir jämnare fördelning i arbete på de hästar jag har, och förmodligen hinner jag kanske rida dem mer istället för tvärtom. Jag hoppas att det är rätt beslut så jag inte tar mig vatten över huvudet. Vill inte att det här blir för stort, men samtidigt måste man ju utnyttja det faktum att man är fullbokad och har kö. Jag kommer inte ha panik med hästletandet – men nu vet ni att jag letar. Så tipsa gärna! Helst vill jag ha en häst för 30.000 som gör passage och piaff. 😉 Om det inte går att hitta så fungerar ca LA-nivå och runt 50.000. Ålder 8-15 ungefär. Helst runt 10, då jag har tre hästar i 15-årsåldern redan. Men allt beror på pris, utbildning osv. Något större häst, minst 165. Helst vill jag klona Calle, jag vill ha en snäll häst som kan ridas av ”alla”. Jag har några hästar som kan vara lite för svåra och känsliga ibland. Ja ni hör ju själva, jag vill ha en sådan häst som alla letar efter, och helst gratis. Hur som helst – hittar ni något som ni tror kan passa, hör av er! Köp eller lån.

                                                Min första häst var Nogge <3

Etiketter:

Ett svar

  1. Nu är det perfekt tid att köpa häst, tycker du har tagit ett bra beslut! Hoppas du hittar en fin häst för en lagom peng 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*