Ego-dag

Idag har jag både varit på massage hos Jenny P, samt på mitt femte och sista coach-möte. En riktig ego-dag med andra ord!

På mötet pratade vi en del om ledarskap och att vara chef. Inser att man nog försöker leda andra på det sätt som man själv vill bli ”ledd” – eller såhär, jag önskar att jag kunde göra så, men ändå blir jag tvungen att göra på ett annat sätt… Och då känns det ”fel” – men det kanske är det som ändå behövs. Jag gillar t.ex. inte själv att få order, och därför kan jag tycka att det är jobbigt att ge order, men ändå måste jag ju det. Det är också svårt att delegera saker som man tycker att man själv gör snabbare/bättre.

Det passar mig super att vara egenföretagare, men det är inte så lätt att vara chef. Att däremot ha en chef passar mig inte alls eftersom jag vill kunna bestämma över min egen tid och planera mitt jobb på mitt vis. (Som tur är så har mina tidigare chefer varit ganska dåliga på att strukturera och styra upp grejer så det har gått rätt bra ändå, för då har jag fått göra det!) Men det finns ju faktiskt de som gillar att få tydliga direktiv och inte alls har samma ”behov” av att styra och ställa, som jag själv. Inte är det lätt i varje fall, att leda på ett bra sätt där man både ska vara uppmuntrande men också kunna säga ifrån. Det här är verkligen en grej att jobba på. Det är också en viss skillnad att ”arbetsleda” (vilket jag är van vid) och att ”vara chef”. Som chef känns det som om det är lättare att känna sig som en ”bitch”, men ibland måste man ju också ta den rollen. Och då göra det konstruktivt. Och sedan komma ihåg att också kunna ge positiv feedback -vilket tyvärr är alltför lätt att glömma. Inte lätt alltså! Och då har jag bara en anställd, haha..

Hur tycker ni att en bra chef ska vara?

 

Arphus är ett av många ställen jag jobbat på. Här trivdes jag bra för vi fick ta så mycket eget ansvar. Vilket också var en stress ibland! Skulle kanske skriva nåt mer inlägg om mina olika hästskötarjobb?

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*