Funderingar kring TDB

Det är ju mycket diskussion kring systemet i Tävlingsdatabasen, TDB. Det verkar ju dock mest vara Stockholmsområdet som är drabbat – jag vet inte hur det är i övriga landet. Förr anmälde man sig på en blankett som man postade, och om det blev för många anmälda så blev man bortlottad. Jag tycker det var omständligt att posta anmälan och av någon anledning blev jag bortlottad från fyra tävlingar i rad vid något tillfälle. Det var inte heller jättekul. Det skulle finnas ”bortlottningskort” som garanterade plats vid nästa anmälan, men dessa skickades sällan ut. De gällde dessutom bara i ett distrikt, så blev jag bortlottad från ett annat distrikt så hjälpte inte kortet på nästa tävling i alla fall…

Jag tycker att tanken med TDB är bra. Det är lätt att anmäla sig, överblicka tävlingar osv. Däremot borde det vara krav att en proposition ska släppas ett visst antal veckor innan tävlingen – ALLTID. Vissa klubbar är jättbra på att lägga ut ”proppen” månader i förväg, medan andra är väldigt sena. I propositionen står det när anmälan släpps, så för att kunna planera sina tävlingar behöver man såklart veta detta i god tid. Om det fanns en regel att proppen ska släppas t.ex. en månad före anmälan så vet man det! Nu måste man hela tiden ”bevaka” de tävlingar man ska åka på.

Nästa problem är ju då att tävlingarna ofta släpps lördagar kl 18. Helt ok, förutom att det kan vara tio tävlingar som släpps samma datum och tid – så som det var i helgen. Då ska ALLA anmäla samtidigt (tävlingarna blir ibland fulla på en minut) – vilket gör att TDB kraschar! Att släppa anmälan en särskild tid är ok för mig, även om man är tvungen att vakta den där tiden stenhårt. Men kan man inte sprida datumen? Samma där – att anmälan t.ex. är ett exakt antal dagar innan tävlingen? Nu skulle jag anmäla till en torsdag, fredag och lördag exakt samma klockslag. Å andra sidan – annars hade jag fått göra samma procedur tre dagar i rad, vet inte vad som är värst.

Är man inte snabb kommer man inte med, det är synd, men jag vet hellre det medsamma än att bli bortlottad flera veckor efter att jag anmält mig och gått och laddat. Men något behövs ses över i systemet, det är helt klart. Och det verkar vara ett enormt sug på att tävla, det är kul. En lösning är såklart mer tävlingar, men det är ju ett stort jobb att anordna tävlingar, fixa funktionärer osv. Egentligen skulle klubbarna kunna ställa krav på att alla som tävlar för dem måste vara funktionär på en hemmatävling per år t.ex. Kan ju vara ett alternativ.

Etiketter:

2 svar

  1. Ja, i lördags när det krånglade så insåg jag att jag var mer nervös för anmälan än vad jag brukar vara inför själva tävlingen, haha.

  2. Jag tycker som du att det är väldigt bra att det finns ett system, det underlättar trots allt väldigt att hanteringen av anmälningar, reserver, betalningar mm sköts via systemet. Tyvärr har det väl svärtats lite av att det var så många funktionella problem till en början, men det mesta börjar ju vara på plats.

    En sak som jag tycker skull förbättra är att man inför möjligheten för arrangörer att ta ut en anmälningsavgift vid själva anmälningstillfället. Jag trodde faktiskt att det var på gång, men av någon anledning blev det aldrig infört i TDB. Det liknar ju mer som det var ”förr”, dvs om man inte betalade i tid så var man inte med. Lite känns det som att det idag blivit en ”ond” spiral att alla vet att det är så svårt att komma med så man vågar inte ha is i magen och anmäla sig enbart till de tävlingarna man verkligen tänker åka på utan man anmäler också för ”säkerhets skull” till lite andra också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*