Terminsavslutning

Så, nu är årets sista lektioner samt ett dagläger idag avslutade. Kommer inte köra igång igen förrän efter nyår. Hästarna ska vila/ridas ut och jag ska också försöka ta det lite lugnt om jag kan.. Jobbar på in i det sista nu, vill gärna hinna undan lite kontorsjobb så man kan släppa det sen! Men alla hästar är klippta, har fått tänderna fixade och några har fått en vet-check. Så förhoppningsvis är de kanonfina sedan till nästa termin.

Har fått fina julklappar av mina elever, bl.a. en bok som jag har spanat in. Vilken tur att jag inte köpte den. Har suktat efter den i Globen nämligen.
Tack Annika!

Ryggvänlig ridning : för både ryttare och häst - skona-skydda-stärka

En beskrivning av innehållet:
 
”Utan en frisk och stark rygg kan man inte rida. Ryggvänlig ridning behandlar det komplexa samspelet mellan ryttarens och hästens ryggar.
Här finns en anatomisk genomgång av ryggens uppbyggnad och funktion. Individuella skillnader tas upp, liksom hur de påverkar ryttarens sits och inverkan. Utgångspunkten är att ingen är perfekt det finns ingen idealisk kroppstyp för ridning. Boken tar också upp övningar som visar hur man skonar, stärker och skyddar ryggen. Samtidigt är det här en klassisk ridlära när den är som bäst. Här finns något att tillföra för ryttare på alla nivåer, ridinstruktörer, hästutbildare och de som arbetar med ridning som fysioterapi.”

Jätteintressant! Ska läsa den och sen planera in en sitskurs till våren igen. Hade ju ingen i höst. Håll utkik!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*