Presentation av hästarna – Calle

Calle heter egentligen Calero. Han är född 1998 och e. Carolus – Lord.
Från början var han hopphäst, men han fungerar precis lika bra som dressyrhäst åt mina elever. Personligen tycker jag också väldigt mycket om att rida honom. Trots att han har lite raka bakben och är lite för långsam i sitt rörelsemönster så kan man hitta en jättebra känsla på honom, och då känns han riktigt pampig och flott!

Jag lånade Calle under förra vintern ett par månader. I februari nån gång (tror jag) så blev han såld. Hade gärna köpt honom själv, men då var det inte alls läge.


Några månader senare (juni kanske?) hörde förra ägaren av sig och undrade om jag behövde häst. Då visade det sig att de som hade köpt honom hade bestämt sig för att flytta utomlands och ville lämna tillbaka honom. Just den här dagen när hon hörde av sig, hade jag TVÅ halta hästar samma dag och hade gått hem från jobbet med hjärtattack light eftersom jag inte visste vad jag skulle göra! Det måste ju vara ödet, eller?

Så sagt och gjort, köpte honom på studs. Har inte ångrat mig en sekund. Calle är en sån häst som ”alla” kan rida. Han är supersnäll, och om man inte är van ryttare så blir han seg och lite tråkig kanske, men han gör allt man ber honom om. Om man är rutinerad så kan man lära sig massor bara man ”snurrar igång” honom. Bytena är stensäkra, och han kan även byta i serier samt göra stora piruetter. Galoppen är hans starka sida – inte så konstigt om man har varit hopphäst. Traven börjar dock utvecklas också.

Sedan jag köpte honom tycker jag att han har blivit starkare och rör sig mycket bättre. Kom just hem från lektionerna ikväll där han var en fröjd att titta på. 🙂


Han har fått göra några dressyrstarter i LA och MsvC under hösten. Egentligen hade jag tänkt vänta till våren men kunde inte låta bli. Tyvärr har han kanske inte gjort några lysande resultat då han blir seg inne på banan och ”dör”. Tror att det har en del med rutin och styrka att göra också. Förhoppningsvis kan jag få honom lite starkare och därmed kvickare i benen så att jag kan pressa honom mer i tävlingssammanhang. Tänker inte ge mig riktigt ännu utan siktar på att komma ut några gånger till nästa år. Sedan är min förhoppning att nån elev vill tävla honom lite, eftersom han är så himla snäll så är han en perfekt läromästare för det ändamålet.

Calle är en sån häst som man vill klona. Då skulle jag kunna sälja hans kopior till alla som letar efter ”välutbildad läromästare” och tjäna en hacka. Men originalet kommer jag aldrig sälja!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*