Bra med bommar!

Har jobbat med bommar idag, och varje gång tänker jag att man borde göra det oftare. Det är verkligen bra för hästarna!

Quickan har hoppat med Linn idag. Jätteduktig var hon! Förut klev hon bara över, eller ibland, igenom hindrena. Nu hoppar hon faktiskt, och idag hade vi två hinder efter varandra på långsidan för första gången. Gick superbra. Tror fortfarande inte att det är en hopphäst, men anser att alla hästar ska grundutbildas så de kan hoppa en bana på en meter i alla fall. En ko kan hoppa en meter stillastående, så man kan liksom inte skylla ifrån sig. (Däremot om man är en dressyrtant kan man slänga upp nån annan på hästen). Klarar nog av att hoppa små hinder själv men är rädd att störa henne för mycket med mitt kontrollbehov, så dressyrryttaren ska bara hoppa vuxna hästar så får hoppryttaren, alltså Linn, hoppa unghästen.

Fantasi var lektionsledig idag, så henne har jag longerat över bommarna. Tycker att hon måste komma loss mer i ländryggen, och bommarna kan hjälpa till lite med det.

Sedan har eleverna ikväll fått trava bommar, först bara på marken, och sedan höjde jag upp halva bommen. Då höjer jag varannan bom på vänster sida och varannan bom på höger sida, så att hästarna verkligen måste lyfta på benen. Jättebra ryggträning! Särskilt Calle och Mackan var riktigt fina idag. Ajustdet, båda är ju hopphästar.. kanske har en viss korrelation.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*