Träning för Per/Pether med Anea

På förmiddagen har jag ägnat mig åt bokföring. Det är egentligen ganska roligt, bara man hade tid att sätta sig in i det. Och om det inte alltid var något som var fel!

På eftermiddagen har jag ridit fyra hästar. Anea har varit på Arphus, det är minst 2 månader sedan sist. Jag skulle träna för Per, men Pether var också i ridhuset, och han har en tendens att ”ta över” lektionerna. Antagligen när han har tröttnat på att se mig göra samma misstag 55 gånger. Hur som helst var det väldigt bra hjälp. Pether är grym på att hitta ”rätt grej” och oftast är det så simpla saker man ska ändra på. Ändå är det som om 15 minuter med Pether ger lika mycket som ett halvår med en annan tränare.

Vi tränade i första hand på bytena, och det gick bättre och bättre. Måste ha mer tryck i galoppen utan att hon lägger sig på och sticker i bytena. Vi satte även mer tryck i traven idag, och det är verkligen på tiden. Vi avslutade med att ”snabba upp” hennes bakben genom att Pether gick bakom med en pisk. Lite små ”tramp” fick hon till. Kontentan av dagen: snabbare reaktioner, snabbare bakben, och att hon ska ”tåla” att gå med mer tryck utan att bli spänd. Sådärja, nu har vi lite att träna på… Känner mig väldigt nöjd med hästen, hon tar åt sig mer och mer arbete.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*