Hästjakt

Igår och idag har jag provridit lite hästar. Inte tillräckligt många egentligen, men det tar sån tid att sitta och åka! Måste hitta nåt bra försäljningsstall där jag kan rida flera tror jag. Tips?

Än så länge har jag inget spikat med nån, har några som kan vara intressanta och några som jag inte behöver fundera över alls. Det är svårt att hitta häst i den här prisklassen! Det är väldigt blandat, man kan få alltifrån ganska fina hästar som är rätt bra ridna, till rena ”tillridningsprojekt”, och något sådant har jag inte tid/lust med just nu. Tycker det är otroligt jobbigt att provrida också, en del hästar borde man inte ens sitta upp på, för man ser direkt att det inte är intressant pga hur de är musklade t.ex. Men så känner man att man ”måste” för att vara artig typ. Dessutom är det inte heller alla som sitter upp och visar hästen först, vilket jag egentligen tycker är ett krav från min sida! Vad tycker ni?

På ett av stallen vi var hade de en fiffig lösning med en spegel på utebanan! Spegeln är inbyggd i en ”läktare” som såg ut att även ha infravärme.

På väg till en av hästarna stannade vi till vid ”Dragongate” utanför Gävle. Vilket sinnessjukt ställe! Man ser inte på bild hur stort det är, men det var som en enorm borggård, ett högt hus (såg ut som hotell?), nån slags museum samt restaurang, byggt i kinesisk stil. Passade på att äta där i alla fall.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*