Wirja

 

Jag är på Gotland till i morgon och semestern har varit bra – tills nu. Igår fick jag besked att Wirja stod i hagen med ett brutet ben. Veterinär tillkallades och hon togs bort omedelbart. Jag vet inte vart jag ska ta vägen, det är så obegripligt och hemskt! Visserligen hade jag på något vis börjat tänka att dagarna kanske började bli räknade så småningom eftersom hon började bli gammal, men jag hade självklart förhoppningen om att hon skulle kunna bli 25, sånt händer ju… Sista tiden nu hade hon dessutom varit så fin!

På ett sätt är jag glad att jag slapp se det här, men samtidigt så hade jag nog velat säga hejdå. Det kanske är löjligt för det är ju ”bara” en häst men hon var min vän och ”kollega” och en stor stöttepelare i mitt företag. Det är så många gånger jag har tänkt att jag inte hade klarat allt utan den här hästen som alltid ställde upp för vilken ryttare som helst och som har varit så stabil och bussig. För mig var hon dessutom en stor personlighet och jag blev alltid glad av att rida henne, även om hon kanske inte var en ”super-dressyrhäst” med flashiga gångarter eller så. Hon var dock verkligen en på tusen och jag tror inte jag kommer hitta en likadan.

Enda trösten är att hon trots allt var gammal, och att hon fick somna in i en fantastisk sommarhage på bete med sina kompisar. Men jag kommer sakna henne massor, jag älskade henne så mycket och det gör så himla ont. Hade velat kunna säga till henne hur otroligt tacksam jag är för att ha fått ha henne de här åren, min älskade häst!

Etiketter:

10 svar

  1. Fina fina Wirja… :'( Kommer att bli väldigt saknad!!! Masse kommer och galopperar henne till mötes över de gröna kullarna, och han kommer visa henne alla de bästa betesgömmorna….

  2. Beklagar verkligen Suvi och självklart ska man sörja en god vän även om det är en häst!

  3. Ledsamt …:-((((

    Verkligen den enda jag har suttit på som jag har blivit genuint glad av att rida varje gång ….. så tråkigt

    // U

  4. Åh så tråkigt. Finaste Wirja. Det var verkligen en trevlig häst att rida. Verkligen trist Suvi!

  5. Fina underbara Wirja! Förstår din saknad över att mista en sån fin kompis. Precis som du säger, hon var verkligen en på miljonen. Stora styrke kramar.

  6. Wirja är och förblir en måttstock på hur en häst ska vara mentalt. Hon gjorde alltid sitt bästa utifrån sina egen och min förmåga. Hon var så full av tillitt, och jag har inte förstått det fullt ut förrän jag började rida andra hästar. Våra trevliga stunder både på lektion men framför allt i skogen kommer jag aldrig att glömma. Tack för alla fina minnen Wirja!

  7. Åh så förfärligt tråkigt! Sörjer med dig och minns hennes härliga vippande öron som alltid gjorde en på så gott humör.

    /Åsa

  8. Gud vad tråkigt Suvi, Hon va jättefin och tog alltid hand om en. Stor kram till dig.

  9. Styrke kramar till dig Suvi, hon var verkligen en klippa. En alldeles egen personlighet. Kommer aldrig glömma Wirja. Kram / Gitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*