Kursdag två

Idag har vi ridit två pass. Första passet med fokus på övergångar och tempoväxlingar. Tempoväxlingar och halvhalter är så himla viktigt men också lätt att slarva med. Det behöver inte vara ”värsta ökningen” eller supermycket samling utan det viktiga är variation och reaktion – hästen ska vara vaken för dina hjälper. Lika viktigt som att den svarar framåt är att du kan korta upp steget igen. Tänk hellre ”långa steg – korta steg” än ”gasa-bromsa”. Det blir alldeles för lätt att hästen springer iväg och bara ökar tempot, eller att det blir ”stoppigt” när man ska minska. Hästen ska bibehålla energi när du kortar steget!!

Andra passet jobbade vi med skänkelvikningar till och från spåret. Tacksamt med flerdagarskurs, man hinner mer fokusera på detaljer och få ihop en helhet, istället för att man gärna vill ”trolla” på ett eller två ridpass med nya elever.

Kvällen har vi avslutat med trerättermiddag och vin. Lyxigt att ha kurs så får jag själv äta godare mat än vanligt! Ingen youghurt och smörgås-middag nu inte…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*