Onsdags-sysslor

Idag har jag inte en enda lektion, vilket är rätt skönt för att samla ihop sig lite. Man kan ju tro att man bara pratar lite och att det inte är så jobbigt, men lektioner / undervisning kan vara ganska krävande och ta en hel del energi ifall man har mycket lektioner. Sedan ger det ju också massor tillbaka i att man lär sig själv av att instruera, och att man blir glad när eleverna lyckas – speciellt ifall det är något som har varit svårt under en period och man hittar ”nyckeln”.

Idag är det i alla fall 100% kvalitetstid med mina hästar som gäller. På förmiddagen har jag tömkört Rocky och Anea. Misse och Anea har fått IR-behandling och så har jag ridit Dolle. Han kändes fin efter en lite kortare viloperiod efter tävlingen. Nu ska vi träna vidare och förhoppningsvis höja ribban sakta men säkert.

I eftermiddag har jag tänkt rida Qurre och Caribo, samt tömköra Grodan över bommar. Cesar blir tömkörd ikväll. Utöver det har jag friserat, kollat hull etc på hästarna. Det görs självklart regelbundet, men just nu efter vintern är det en period när man ofta behöver se över utfodringen lite extra pga pälsfällning etc. Många hästar är lite tunna såhär års, men med den här tidiga våren så har det redan börjat komma nytt gräs, och det är ju i och för sig positivt. De brukar se betydligt mer välmående ut så fort gräset kommer och solen tittar fram faktiskt. Precis som vi själva…. 😉 Just nu är man ju blek och hålögd! Solen är verkligen välkommen.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*