Några korta klipp

Jag tänkte jag skulle lägga ut några filmer från träningen med Dolle före tävlingen. Det var dock skiftande kvalitet och väldigt korta snuttar men här ser ni några oredigerade klipp i alla fall. Det är en stor häst med lite långsam takt så jobbet handlar mycket om att få honom lite kvickare och att han bär sig. Han är dock väldigt lydig, ridbar och rörlig. Med mer styrka tror jag han kan blir hur fin som helst! Den här veckan blir lite lugnare för hans del, dels efter tävlingen, men också för att jag vill ge honom lite återhämtning eftersom det kan vara lite jobbigt med ny ryttare och dessutom vet jag inte riktigt hur pass igång han var när han kom. Man får vara lite försiktig med en häst som har massa energi och arbetsvilja, men kanske inte riktigt lika mycket styrka.

Den lilla ökningen på filmen skulle jag kalla mellantrav, men jag tror att med mer styrka och träning kan vi länga mycket mer. Den är ändå jämn och korrekt med en bra upptagning. Fick 7,5 på tävlingen på ökad trav men då klev han på lite mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*