Tävling igen!

Igår var jag i Hallstahammar och startade Dolle i en MsvB1. Det är nu det nya kvalprogrammet för att rida högre MsvB-klasser. Man behöver kvala en gång istället för två, men på en högre % (64). Jag vet inte riktigt vad jag tycker om detta. Jag tycker det är skönt med endast ett kval och jag tycker det är rimligt att höja kval% som tidigare bara var 62. Samtidigt fattar jag inte riktigt, för när man införde kval i MsvC för att gå upp i MsvB så var det för att det var så många som red MsvB och knappt kunde byta galopp (om jag förstod det rätt) – nu öppnar vi ju upp för det igen i så fall.

Alltså, för att förtydliga: förut skulle du rida MsvC två ggr på 62% för att starta MsvB -program. Nu ska du rida MsvB1 en gång på 64% för att rida MsvB2 och uppåt.

Det positiva är helt klart att det räcker med ett kval och det här programmet var trevligt att rida. Jag gillar MsvC också (mycket bättre än LA3), men det är ett ganska långt program. MsvB1 var kortare, bra vägar och med både överstrykning och längning av formen, och inte massa ”konstiga” vägar som det är ibland. Det kändes lite ”unghäst-anpassat” nästan. Tumme upp för det programmet!

Starten gick riktigt bra! Jag har bara ridit Dolle i ca fem veckor men han är ju en häst med riktigt bra förutsättningar och då är det såklart ”lättare” – men det är klart att det ändå är svårt att rida program med ny häst. Särskilt när vi aldrig har åkt hemifrån tillsammans och ingen av oss har tävlat på länge! (Han gjorde två starter 2020 och jag gjorde EN…).
Vi kom 2:a på 70% och det känns så himla roligt att jag kunde göra ett så bra resultat!

Bra start på tävlingsåret alltså. 🙂 Hoppas nu att det blir lite mer tävlande det här året. Tur att jag är yrkesverksam så att jag FÅR tävla, men det bygger ju också på att det finns tävlingar att åka på. Glad att jag kom iväg på den här i alla fall, även om det var en bit att åka, men nu gäller det ju att komma igång igen. 😉

Tyvärr finns det ingen film, det glömdes bort. Det finns lite träningsfilmer från torsdagen som jag kan lägga upp däremot, om ni är intresserade av sådant?

1 svar på ”Tävling igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*