Lucka 8: Kombinera volter och skänkelvikning

Dagens övning kommer i två versioner där båda kombinerar volter och skänkelvikning för att få hästen lösgjord. Ni får ha överseende med mina bilder, jag är inte en sådan som ritar i datorn om vi säger så… 😉

Övning 1:
Börja med att rida in i skänkelvikning på diagonalen. Vid X lägger du en 20 m volt ut mot spåret. När du kommer tillbaka till X fortsätter du i skänkelvikning tillbaka ut till spåret. Var noggrann med att rakrikta och ställa om efter volten och passa så att bakdelen inte går före i skänkelvikning nummer två, vilket är lätt hänt efter volten. Gör övningen i skritt först så att du får till precisionen, sedan kan du göra det i trav.

Övning 2:
Här börjar du likadant med skänkelvikning på diagonalen följt av en volt ut mot spåret. Nu ska du dock fortsätta på samma diagonal efter volten. Det här kan vara ett bra sätt att få hästen eftergiven med hjälp av volten ifall du tappar det en bit in i skänkelvikningen. Genom att vända in i volten (om du gör det korrekt, dvs med ytterskänkeln) så förtydligar du också ytterhjälperna som många tappar eller glömmer i skänkelvikningen. Det är dock viktigt att tänka på att hästen ska vara rak efter volten igen så att du inte rider med böjning i skänkelvikningen.

Lycka till!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*