Utrustningskoll

Idag har jag börjat med att gå igenom hästarnas utrustning lite mer ingående. Det gäller att regelbundet kontrollera att framförallt sadlarna passar – hästarna ändrar sig ju ofta en del i kroppen, och sadlarna ändrar också form och måste stoppas om med jämna mellanrum. Men man kanske glömmer att även tränsen ändrar sig och töjer sig – kanske måste man göra fler hål t.ex. Betten måste man också kontrollera, slitna bett kan bli vassa i hålet där bettringen går igenom mundelen.

Nu har jag ambitionen att gå igenom alla hästarnas saker och laga/komplettera och ev byta/prova lite andra bett.

Jag har också en ”Impression pad” (läs mer här: http://www.lollosridsport.se/impressionpad.htm)

Man har den under sadeln och det ger ett ”avtryck” där man kan se ungefär hur sadeln ligger. Ej säker på hur tillförlitligt det är, men om sadeln ligger mycket och klämmer så blir det ett tydligare avtryck där – kan ge en viss fingervisning i varje fall! Funderar dock lite över hur ojämnt avtryck det blir med t.ex. en väldigt sned ryttare?

Braiton har fått ny sadel som verkar ligga mycket bättre, och idag har jag även introducerat ett kandar. Det är möjligt att han har haft det med sin ägare förut men jag har inte provat det. Det var lite blandat resultat. Stundtals kändes han jättefin och blev lättare att ”komma åt” och samla, men det gäller verkligen att rida fram till ett stöd på handen, annars blev det väldigt ojämn kontakt. Att rida på kandar är en konst! Han var lite gapig och orolig i munnen till en början, men det blev bättre och bättre. Kan vara bra att variera med i varje fall!

(vet inte vad som hände med typsnittet här, orkar inte klura på det nu.. gonatt!)

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*