Livat på landet

Man blir tydligen mer och mer som sina föräldrar ju äldre man blir – nu har jag tydligen börjat dra ordvitsar precis som min pappa. Men det ÄR ganska livat på landet faktiskt… I fredags började jag min dag med lite träning och en lång frukost och kände verkligen hur harmonisk jag var (…) och precis då ringde förstås personalen och meddelade att det stod en flock kor i närheten av våra hagar. Så mycket för den sinnesfriden.

Tur att jag och Torbjörn var hemma, och att vi just nu har en praktikant! Alla hästar var mer eller mindre uppvarvade, så att försöka fånga och ta in dem var inte det lättaste. Caribo och Qurre var livrädda och skenade farm och tillbaka. Caribo lyckades i princip halka ut ur hagen till hälften, men vi lyckades stoppa den flykten. Jag har faktiskt aldrig sett en så rädd häst. Lång historia kort så fick vi in alla hästar till slut, men det var inte roligt alls. Flera hade sprungit så de var löddriga. 🙁 När alla hästar var inne fick vi dessutom ägna över en timme åt att försöka fösa korna åt rätt håll. Det slutade med att de sprang in i vår beteshage längst bort (den är tom) och där fick de tillbringa natten. Min eftermiddag gick åt till att visitera samtliga hästar och spola av hälften av dem. Flera var uppvarvade en lång stund efter. Men det verkar, tack och lov, som att alla har klarat sig oskadda – inte ens några sår eller tappskor, vilket är ett mirakel! Jag vill inte ens tänka på hur det hade kunnat gå…

Korna var desto lugnare…

Det har dessutom varit en del extra jobb med fåren och lammen. Torbjörn har flaskmatat ett lamm i flera veckor, vilket gör att han knappt har sovit. Det var ett lamm som blev bortstött av sin mamma, och dessutom var väldigt svag i sina bakben. Men nu verkar den pigg och stark! När det var dags för betessläpp och lite lugn och ro så fick en tacka juverinflammation istället, så nu står hon inne och vi har gett henne penicillin några dagar. Inte det lättaste att få ett får att stå stilla när man ska sticka den i halsen! En av gångerna resulterade detta i ett får som försökte fly, jag som vägrade ge mig, och Torbjörn som försökte hålla i, men istället halvt om halvt flög ut genom fönstret..! Fönstret var väl i och för sig från typ 1803 och väldigt skört, så det krävdes inte så mycket för att krossa det, men det kanske inte var så kul för Torbjörns huvud. Det finns gott om stoff här för en doku-såpa snart!

Ett litet lamm som får sin vikt kontrollerad med hjälp av en Ikea-kasse. Bra till mycket!

I övrigt har helgen gått bra. Jag har haft programridning på lördagen och en kurs på söndagen. Egentligen skulle jag vilja hinna med en till programträning innan sommaren, men tiden går ju så fort! Det känns inte rimligt att klämma in mer saker nu faktiskt…

Det kom ett par hästar utifrån också. Här ett fint uppklätt ekipage. 🙂

Grodan fick ledigt i helgen, på egen begäran…

Den här veckan blir faktiskt lugn. Jag är ledig tors-sön. Jag hade tänkt åka till Gotland, men det går ju inte. Däremot tänker jag njuta av våren och samla lite ny energi. Jag har jobbat jättemycket och behöver tid till lite annat också! Fixa i trädgården t.ex. Mig gör det inte så mycket att maj är lite kallt (men det får gärna bli lite varmare snart). Jag tycker om att våren är lång och att allt inte blommar ut på en gång!
Ni som rider på torsdagar – det är röd dag och därmed INSTÄLLT!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*