Dagens hästar

Idag har jag verkligen jobbat på och med bra flyt! Jag har just nu en praktikant under fem veckor ska jag kanske tillägga – det underlättar. Jag behöver inte mocka just nu, och vi har hunnit med lite extra uppgifter i stallet, vilket gör att jag kan fokusera mer på just hästarna. Och ja – jag skulle alltid vilja ha det så! Men att ha två anställda är ju dessvärre inte rimligt…

På onsdagar släpper jag ut hästarna, men eftersom jag hade hjälp hann jag tömköra Qurre redan vid 8-tiden, innan en privatlektion som började kl 09.00. På lektionen använde jag Anea. Hon såg riktigt fin och avspänd ut. Vi jobbade mest med grunden och formen, men avslutade med byten och trav där eleven fick samla henne mot passage. För att kunna göra detta måste avspändheten alltid vara på plats först – det är A och O!
Efter lektionen red jag Ariadne. Förra veckan blev det bara longering, så jag har bara joggat mån, tis, men idag kunde jag kräva lite mer och hon kändes fin! Meningen var att hon skulle gå ihop med Anea och Grodan i hagen här, men hon och Anea har rykt ihop och båda var halta efter det slagsmålet förra helgen, så det törs jag inte prova igen! Nu ser båda ok ut, men det hade ju kunnat gå ännu värre – jag vill inte ens tänka på det! Det är väldigt sällan hästarna skadar sig pga bråk ska jag tillägga, men risken finns ju tyvärr där…
Sedan hade jag en privatlektion till, med Don Mistral. Samma fokus som med Anea – avspänd häst med lite längre hals och korrekt böjning i sidan.
Innan lunch hann jag även tömköra Rocky, som såg fin ut. Han är så himla lydig och uppmärksam, den hästen!

Kort lunch följt av tömkörning av Dario. Det blev en del tömkörning idag! Det går lite snabbare än att rida, och är ändå en bra ”check” på hjälperna. Hästen får röra sig utan sadel och förhoppningsvis bli lite lösgjord och använda ryggen. Det är ett bra komplement till ridningen tycker jag. Dessutom ser jag hur de rör sig utan ryttare, vilket är bra för att ha extra koll på dem.
Sedan red jag tre hästar: Boromir, Grodan och Cesar.
Boromir var riktigt fin idag, så det var kul! Han är verkligen en klippa i verksamheten. Grodan skrittade jag bara ut med. Det var över förväntan att det skulle gå att genomföra idag, med tanke på att det snöade och regnade större delen av dagen! Men framåt 15 så var det sol igen, så då kunde jag ta mig ut. Cesar fick ett lättare joggpass. Sedan var jag faktiskt själv rätt klar med den här dagen – dock redan 17.00. Känns som om jag har jobbat på riktigt bra!V Den enda som fick ta det lugnt idag var Caribo, men han var så fin igår på sitsträning på kvällen, så jag tyckte han kunde få en vilodag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*