Utvärdering av Grodans vecka

Nu har jag börjat rida igen. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är Grodan behandlad i höften och det blev ju en kortare paus efter det.

Förra söndagen var hon riktigt fin på töm (det tar dock en stund att värma upp, först är hon rätt kort i steget men det blir bättre när hon är varm).
Veckan som har gått har hon jobbat såhär:
Måndag: tömkörning igen. Inte alls lika fin då, tyvärr, men tror att hon hade fått träningsvärk efter söndagen.
Tisdag: endast promenad med hänsyn till måndagen (nu gäller det att inte få henne trött….)
Onsdag: tömkörning, även med galopp (första gången under denna period) – mycket bättre än måndagen. Jag kör dock korta pass, ca 30 min (inkl skritten före och efter)!
Torsdag: uppsuttet, endast skritt eftersom det var första gången efter behandlingen.
Fredag: uppsuttet, även med lite trav på raka spår och stora volter. Hade tejp på höften enligt rekommendation. Kändes rätt bra och rakare. Men det är ”jobbigt” att rida eftersom jag måste fokusera extremt mycket själv på att hjälpa henne på rätt sätt.
Lördag: vila
Söndag: uteritt med skritt och trav. Kanske låter löjligt att vara glad över en liten promenad i skogen, men när hon har mått dåligt är hon odräglig att rida ut på, och idag var hon exemplarisk vilket är ett gott tecken!

Nästa vecka är planen att öka kraven lite. Mer övergångar under passen, och även galopp uppsuttet minst en dag. Jag kanske är överdrivet försiktig, men hellre det än tvärtom!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*