På tävling med Qurre

Igår var jag och Qurre på vår första gemensamma tävling. Vi startade en MsvC1 på Djursholms Ridklubb. Ofta när jag ska iväg så undrar jag vad jag håller på med, särskilt en söndag kväll som igår, jag hade ju kunnat ligga hemma i soffan istället… 😉 Det är trots allt ganska tidskrävande att tävla och kostar en del energi också. Jag tycker att det är roligt, fast jag är inte en sådan person som ”älskar att tävla”, det skulle jag inte påstå. Däremot tycker jag att tävlingarna gör mig till en bättre ryttare. Jag sätter mer konkreta mål, som dessutom går att mäta. Jag rider mer fokuserat och målmedvetet hemma med en tävling i sikte, vilket gör att jag tränar moment som jag kanske annars lätt hoppar över – som att rida på medellinjen eller öva halter ordentligt. (Det borde jag i och för sig öva ännu mer på…)

Hur som helst. Qurre har inte tävlat under sin tid här. Han har lindrig headshaking vilket gör att det bara går att rida inomhus så det måste vara en tävling med dubbla ridhus. Hemma rids han med flughuva året runt för att lindra symptomen, men det kan han såklart inte ha på tävling. Igår ruskade han på huvudet en del på framridningen och något pyttelitet på banan, men det var inget stort problem. I övrigt skötte han sig helt exemplariskt! Jag har bara åkt till veterinär med honom ett par gånger tidigare, vi har aldrig ridit borta ens. Men han lastade sig själv, stod som ett ljus i transporten och var helt obrydd om ny plats, hästar som stökade på trång framridning eller staket och blommor på banan.

Jag är jättenöjd med honom och procenten blev 65% och en fjärde placering trots en dålig ryggning och spänd skritt. Skritten var svår att påverka tyvärr. Överlag var han ändå väldigt duktig, men jag skulle vilja ha honom mer ihop i kroppen för att få en bättre takt och kontakt, det blev inte så distinkt som jag vet att det kan vara. Domarens kommentarer kändes pricksäkra och sammanfattningen på slutet tycker jag var väldigt trevlig, så det blev en bra söndag kväll på tävling istället för hemma i soffan!

Linnea följde med mig som groom. Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*