Ta en paus

Jag lyssnar sällan på poddar, jag har lite svårt att ”hinna det”. (Jag vet att man kan göra annat samtidigt, men det blir inte så.) Ett tag började jag lyssna på en podd om seriemördare, men jag kom av mig. Jag vet inte vad det säger om mig när jag prioriterar just det i podd-väg…

Men den här podden halkade jag in på av en slump, och var såklart tvungen att lyssna eftersom gästen är Pether Markne. Lagom långt avsnitt också för min smak. Och ett ganska trevligt tema – det handlar om att ta en paus. Jag tyckte det var lite komiskt eftersom det inte är något jag förknippar med Pether överhuvudtaget. Jag minns när han kom ner till stallet med 40 graders feber och ändå började skura sadelkammaren… Jag är inte fullt så galen, men jag känner igen mig i mycket. Trots  att man har en fin och mysig gård där det känns som om man skulle vilja sätta sig i trädgården med en bok, så nästan ”skäms” ifall man gör det istället för att rensa ogräs eller något annat duktigt. Ifall jag gör det så måste jag göra det i smyg så att ingen ser… Särskilt inte min personal! 😉

Det är lätt att jobba jämt när man gillar sitt jobb. Det är svårt att inte jobba när jobbet är ”hemma”. Ibland är det också svårt att veta vad som är jobb och vad som är hobby! Men jag har i alla fall två saker som jag är noga med, och det är att äta och sova ordentligt. Sova är inget större bekymmer, jag  sover som en stock. Äta kan jag slarva med någon dag ibland – att jag kanske äter något mindre bra, men jag hoppar aldrig över det helt! Däremot skulle jag behöva bli bättre på att pausa på riktigt och inte smygjobba på kvällen vid tv:n etc. Men det är väldigt svårt att låta bli! Är det någon som känner igen sig..?
Det positiva med att jobba med sin hobby är att man har   ”kul nästan jämt”. Det negativa är att det slutar att vara en hobby… Att rida är inte en paus för mig utan också förknippat med en del krav. Men fördelen med ridningen är att man ändå måste stänga av precis allt annat medan man utför det. Uteritter som omväxling är dock ett måste för mig, för att få lita variation och avslappning också. Och hästarna är tack och lov såpass känsliga att man inte ”kan” spåra ur helt och bli stressad och gå upp för mycket i varv!

2 svar på ”Ta en paus

  1. Tack för bra blogg. Jag menar inte på något sätt att förringa hur mkt jobb det är att driva en hästgård, jag förstår att man utan vidare skulle kunna jobba dygnet runt och ändå inte hinna allt man skulle kunna göra. Men för att ge lite perspektiv från en som har ett vanligt jobb och en häst kan jag meddela att man inte hinner sitta i trädgården och läsa en bok då heller 😉 Särskilt inte om man som jag måste pendla i rusningstrafik till fel sida av stan (2,5-3 timmar om dagen då jag iofs lyssnar på ljudböcker) och har tre barn som har olika aktiviteter och ska mat osv. Och så ska man till stallet varje dag också så klart. Jag har ju, precis som du, valt att ha det så här så klagar inte, men man kunde ju önska att dygnet hade fler timmar. Och så får man intala sig att det piggar upp med gula maskrosor på hela tomten…

  2. Jag förstår hur du menar. Och jag valt detta för att jag INTE vill behöva ha häst efter en lång arbetsdag, och för att jag vill slippa pendla etc. Så jag är fullt medveten om den lyxen. Det jag menar är egentligen att även om jag ibland faktiskt SKULLE ha tid att sitta och läsa (det går ju faktiskt att välja hur mycket jag vill jobba i viss mån) så har jag svårt att göra det för att jag inte kan koppla av mentalt. Det var mest det jag ville belysa – att det är svårt att ta en paus till och med när man ”får”, för att man är så inne i att man ”måste jobba”. Men det är ju bara jag själv som bestämmer hur mycket jag måste… Hoppas du förstår hur jag menar. 🙂 Och jag är imponerad av hur man orkar ha jobb, familj och häst som hobby!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*