En bra onsdag

Den här veckan är det rätt mycket jobb eftersom det är kurs fre-sön och då är det alltid en del att förbereda (plus själva genomförandet givetvis). Gårdagen var dock lite lugnare och gav nästan ledighetskänsla mitt i veckan. Jag hade både lunchbesök och middagsgäster igår. Till lunch en vän som jag lärt känna på tränarutbildningen för några år sedan. Oftast ses vi bara på fortbildningar, men det är alltid så mycket att prata om så nu styrde vi upp en lunchträff också.

På kvällen kom våra grannar hit och vi lagade en gemensam middag av hemproducerade råvaror. Det blev så himla gott! Vi åt lammfärsbiffar av vårt kött, med ägg och lök som grannarna hade med sig. Till det rotfrukter (våra) och pumpa (deras) som vi lagade i ugnen. Som pricken över i en plommonchutney som de hade med sig. Det passade verkligen bra till. Salladen är också skördad hemma! Torbjörn har lyckats odla hela vintern (med hjälp av extra belysning såklart). Vi har redan mogna tomater, vilket är overkligt, eftersom de knappt brukar mogna på en hel sommar? Dessa har han sått i januari.

Det är faktiskt oerhört tillfredsställande att odla sin egen mat såhär. Maten får en helt annan innebörd! Vi borde verkligen skaffa egna höns också, men det har vi sagt i flera år. Vi är dock inte tillräckligt motiverade ännu verkar det som. Men nu kunde vi byta till oss ägg mot rotfrukter, och det är inte heller fy skam. Det skulle dock vara himla fint att ha egna ägg till frukost på ridkurserna, men det får vänta ett tag till.

En reaktion på “En bra onsdag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*