Bli en bättre ryttare – lucka 17

Lucka 17
Skaffa inspiration

Ibland är det jobbigt att hitta motivation för att träna och rida, särskilt när det är mörkt och kallt… Ett bra sätt att komma vidare med nya idéer är att titta på bra ridning. Gå på clinics, åk och titta på tävlingar (det behöver inte vara på högsta nivå), titta på dina ridkompisar på deras träningar /lektioner, eller titta på youtube. (Det sista passar inte mig, för jag är för rastlös för det.) Att titta på lektioner är väldigt bra, men då bör du också ha möjlighet att lyssna på instruktionerna tycker jag. (Angående youtube kan det vara bra att vara källkritisk.) 😉 Att sitta med som domarsekreterare är också ett tips för att få förståelse för hur domaren tänker, vilket kan vara väldigt nyttigt!

Att bli en bättre ryttare handlar naturligtvis om tid i sadeln (på mycket olika hästar!) men också om att få förståelse och även ha en bra bild framför sig om hur det ska se ut. Det gäller att hitta inspiration och bra förebilder!

LÄS om ridning. Jag har läst massor av ridhandböcker i mina dagar, och måste erkänna att det inte blir lika frekvent längre. Men det är verkligen bra att läsa och begrunda när man har tid. Att ha teoretisk förståelse för hur hjälperna ska ges i en skänkelvikning t.ex. är A och O för utförandet – även om du givetvis måste träna uppsuttet också. Och ett tips till: FRÅGA din ridlärare / tränare när du inte förstår exakt vad du ska göra. Det är jätteviktigt! Att ha en förståelse och bra teoretisk grund gör att du blir lite säkrare på problemlösning även på den hästen som INTE gör som det ”står i boken”. Passa på att damma av ridhandboken under julen och läs på lite medan hästen har vintervila och du äter knäck i soffan. 😉

Ytterligare tips: läs i mitt arkiv under Ridtips och Veckans övning!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*