(Går)dagens ridning

Igår red jag fem hästar, varav två på träning för Nina som kom hit och hjälpte mig på plats.

På morgonen red jag Gloria och Basso. Gloria var ju bra ”på gång” i våras och jag tävlade henne två gånger. Sedan drog hon på sig en gaffelbandsskada och har varit konvalescent under hösten. Himla trist! Men nu verkar hon vara på gång igen, och hon får galoppera och ridas dressyr som vanligt ett par dagar varje vecka. Jag hjälper Marianne igång med henne. Jag tycker att det är väldigt klokt att hon tar hjälp redan från början med igångsättningsperioden, eftersom det är extra viktigt nu att Gloria rids i rätt balans. Igår kändes hon i alla fall superfin, så det är bara att hålla alla tummar nu för att det håller framöver!

Basso är en ny inackordering sedan en månad tillbaka. Eller en ny häst med ”gammal” ägare. 😉 Han kändes också bra igår och det gick att rida honom bättre framåt än första tiden då vi tyckte att han ”låg på” lite mycket. Nu väntar han mer på hjälperna och då är det lättare att rida fram till handen.

Efter lunch tränade jag med Grodan och Velle. Grodan kändes ganska bra, mer avspänd än dagarna innan (den där tävlingen satt kvar i kroppen på henne lite efter helgen). Jag försöker att fokusera nu på att jobba med lösgörande övningar, mycket sidvärts för att få henne mer genomsläpplig och bättre framför skänkeln. Det blev ett ”jogg”-betonat pass och det var det vi behövde igår. Jag tyckte hon kändes rätt bra, men när jag tittar på filmen efteråt så är det något som stör mitt öga. Tycker inte att fram – och bakdel hänger ihop. Blir fundersam på om jag har höjt kraven eller om det faktiskt är sämre än innan. Och om det är det – vad beror det på? Är faktiskt osäker på om den här hästen kommer att räcka till för det jag vill kunna göra. Känns rätt jobbigt eftersom jag gillar henne väldigt mycket och innan har jag tyckt att hon har varit som en ”skolbok” att rida. Kanske är det någon slags unghäst-fas, jag vet inte.

Velle var med för första gången för Nina. Hon verkade gilla honom och tyckte att han hade ett trevligt sätt att ”föra sin kropp” som hon uttryckte sig. Han har ju fortfarande lite svårare i ena varvet, och nu tycker jag att han är lite sämre mot hur han var för någon månad sedan (men då var han superfin) så jag måste jobba lite på det. Det är en himla trevlig och rolig häst, och jag tycker att han kan vara riktigt flott när han jobbar rätt. Hans lägsta nivå har höjts rejält sedan han flyttade hit, men jag skulle vilja höja den ett snäpp till.

Avslutade dagen med Dario, som kändes väldigt bra igår. Jag har lagt lite mer tid på honom nu och hoppas att jag hinner utbilda honom och stärka honom lite till (parallellt med lektionerna). Dagen innan hade jag tömkört, och det verkar ”göra susen” för att få honom mer lösgjord. Igår var han riktigt framåt från start. Fokuserade extra på galoppfattningar och att flytta honom sidvärts i galopp – vilket han var väldigt duktig på.

Idag är jag faktiskt helt häst-ledig och ska ägna lite tid åt att ”komma ikapp” med kontorsjobb och sådant. Måste hinna sitta ner ibland också… Hoppas ni får en bra fredag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*