Gårdagens teoripass

Igår hade jag hjälp av Cindy Jönsson som höll i ett teoripass för mina fasta elever. Det är Cindy som har hjälpt mig med sadeln till Anea, och det var då jag upptäckte hur bra Anatomica-sadlarna är på många hästar (och då köpte jag en till). Cindy är även osteopat och hjälper mig med behandling av hästarna vid behov. (Man kan även få hjälp som människa / ryttare, vilket jag är mycket nyfiken på.)

Fokus på teoripasset var lite grunder i sadelinpassning, anatomi, samt även ryttaren i förhållande till sadeln. Det var väldigt intressant och eleverna var frågvisa. Jag tycker det är jätteviktigt att förmedla ett helhetstänk kring hästen, inte bara ridningen. Jag har ju pratat mycket om sadlar och sadelns betydelse, och det märks att eleverna har tagit till sig mycket av det, det är väldigt roligt!

Det lutar åt att vi behöver ha någon form av ”uppföljning” nästa termin, där vi kan titta på hästar i rörelse och kanske även se hur det kan ändras med en bra eller dålig sadel. Jag tror att det skulle kunna bli riktigt intressant. Återkommer i frågan!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*