Kurs på bortaplan

I helgen var jag iväg och hade kurs. Det hör ju inte till vanligheterna, eftersom jag har så mycket aktiviteter hemma normalt sett, men det var kul med lite miljöombyte. Det var ett gäng ryttare med egen häst som ville boka, och jag har inte möjlighet att ta emot så många hemma när det behövs box – i alla fall inte under vintersäsongen. På sommaren är det lättare när mina hästar sover ute!

De hade löst det så att de bokade boxar och boende åt sig på Ledingenäs gård i Knivsta. Jag brukade ju åka dit och träna förut, men Rebecca som stod där har tyvärr flyttat till Skåne. Trevlig anläggning att vistas på, och både infravärme och värmedyna att sitta på när man instruerade, så det var rätt angenämt faktiskt!

Kursupplägget var ett pass på fredagen och två pass på lördagen – med fokus på programridning sista passet. Det var kul med lite nya utmaningar med nya ryttare och hästar. Jag ”kan” ju mina hästar väldigt bra, och visst får man klura lite även med dem, men det är ändå en annan grej att instruera ett ekipage som man aldrig sett tidigare, och där man inte har ridit hästen. Jag tycker dock att det blev en hel del förbättringar och det lät som om ryttarna fick lite nya infallsvinklar. Förhoppningsvis blir det fler gånger!

Etiketter:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*