Film från tävlingen

Här är en film från igår, dock filmad på långt håll så kvalitén är inte den bästa, men ni kan ju se lite på ett ungefär hur det såg ut…
Jag är jättenöjd med Grodan, och jag tycker att jag lyckades rida koncentrerat och genomtänkt. Det blev missförstånd i en fattning, men det var orutin och hade lika bra kunnat hända hemma, så det hade inte med tävlingen att göra. Där blev hon väl lite taggad och lyssnade inte på skänkeln riktigt. 8 på bågen där man länger formen och 8 på andra enkla bytet. Tyvärr bröt hon av i hörnet innan sista ökningen och därför lade jag en volt och tog hellre en felridning. Jag ville inte fatta galopp med stress och skena in på diagonalen utan tycker att det var mer utbildande för henne att det blev rätt. Tyvärr blev det svårt med stillheten i sista halten för att hon taggade till av galoppen i slutet, men bortsett från det är jag jättenöjd!

Jag är glad att mina förhoppningar om att hon skulle funka bra på tävling infriades. Hoppas det håller i sig. Anea har ju inte varit så enkel att tävla för att hon blir tittig och stänger av, så jag är enormt tacksam över en häst som går att påverka och ”rida” inne på banan. Jag är så imponerad över Grodans temperament. I ridningen kan hon bli het och taggad och väldigt energisk (vilket jag gillar) – men så fort man ger lång tygel eller hoppar av så är hon helt avspänd och nästan ”seg”. Många känsliga och pigga hästar kan ju slå över och bli jobbiga att hantera, men hon är helt obrydd om saker runt omkring.

Det känns roligt att ha startat vår första tävling och det känns hoppfullt inför framtiden. När hon blir starkare och orkar bära sig bättre så finns det garanterat mer gångarter i henne. Nu är hon fortfarande lite hastig i traven, men det har ju ändå hänt massor med henne sedan hon kom hit. Just nu känns det som om det händer saker varje vecka, så jag håller alla tummar för att hon fortsätter åt samma håll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*