Redo för hösten

Den längsta sommaren någonsin börjar ta slut. Det blir nog flera fina dagar kvar att se fram emot, men kanske inte på stranden. Hösten är dock en bra tid på hästryggen – lagom varmt och för min del så rider jag bättre efter sommaren för det mesta. Har märkt att jag är mycket tröttare i kroppen på våren efter en lång vinter.

Det finns ganska många saker jag har funderat över under sommaren, både när det gäller hur jag vill att mitt företag ska se ut, hur jag själv vill ha det och även hur världen ser ut. Den sista biten känns tyvärr rätt jobbig. Jag har tänkt så många gånger att jag ska försöka sätta ord på det, men det är inte så lätt som man kan tro för jag vet inte i vilken ände jag skulle börja eller vad det skulle leda till.

Hur som helst så tror jag de flesta av oss kommer att gå och rösta på söndag. Personligen ligger miljö- och klimatfrågor mig närmast, för utan en fungerande planet så finns det liksom inga andra frågor enligt mig. Jag tror dock att de flesta tänker ganska kortsiktigt så jag känner inget större hopp inför någon större förändring, inte i tid i alla fall. (Och så skäms jag eftersom jag nyss flög utomlands – eftersom jag tycker att vi flyger på tok för mycket – men det var ju som sagt 15 år sedan sist och lär dröja till nästa gång igen. Men jag tycker i alla fall att man ska tänka sig för innan man sätter sig på flyget – sedan kan det naturligtvis vara så att det ibland inte finns något annat alternativ.)

Jaha, det var egentligen inte det jag hade tänkt skriva om, inte nu, men jag tror att en del sådana här frågor kan komma upp här igen. Jag känner också att jag har vissa skyldigheter som företagare (hur liten jag än är) att driva mitt företag som ett gott exempel, och det finns nog saker att jobba med om man rotar lite mer i skrymslena.

Tankar kring företaget då? (Det var det jag skulle skriva om egentligen.) Jag ligger lite lågt den här hösten med kurser och bokningar. Jag har jobbat väldigt mycket med detta i 10 år och jag behöver lite andrum känner jag. Det här året har jag faktiskt gjort lite mer saker privat, haft mer ledig tid och inte tävlat så mycket – lite trist på sätt och vis, men kanske nödvändigt just nu. Det kan vara så att jag behöver ändra på lite små saker för att det ska bli hållbart i många år till, för både mig och mina hästar.

Några saker jag har funderat på:

Att lägga en grupp dagtid (på sikt). Det kanske inte går alls pga avståndet hit, men om det är någon som är intresserad av detta i framtiden så vill jag gärna veta det.

Kanske någon form av fast privatlektionstid som ev kan delas två och två (motsvarande att rida i grupp, fast en väldigt liten ”grupp”). Samma här – finns intresse för detta? Generellt verkar det vara ett stort intresse för privatlektioner, och det är svårt att möta upp den efterfrågan.

Att eventuellt skapa ett ”paket” för träning / ridning för de med egen häst. Vet dock inte i vilken form. Det jag vill ha mer av på både mina och elevernas hästar är en tydlig riktning, mål och mer fokuserad träning. Kom gärna med egna idéer. En del kanske stannar på idé-stadiet, men i någon form måste man ju alltid förändra och utveckla ett koncept – grunden kommer dock att bibehållas, för den är bra! 

Etiketter:

Ett svar

  1. Håller helt med om att klimatfrågan är vår viktigaste framtidsfråga och att en inte bör flyga om det går att undvika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*