Bilder från helgens kurs

I helgen har det varit kurs här fredag-söndag med yoga och ridning. Jag och Helena som driver Yoga Blue Zense har nu haft ett par sådana här kurser ihop och de är väldigt givande för både oss och deltagarna!

Tyvärr var jag dålig på att dokumentera så det blir bara ett gäng ridbilder som Helena har tagit. Utöver ridningen har vi yogat både ute och inne och ätit en massa god mat – väldigt mycket som är odlat här hemma. Det är en härlig känsla såhär års att kunna gå ut och plocka egen mat utanför dörren till kvällens middag!

Efter dessa kurser verkar alla ryttare ha känt en skillnad i ridningen efter att ha yogat. Många känner sig mjukare, mer avspända och mindre trötta i kroppen trots flera ridpass. Jag tycker också att det är lättare att instruera eleverna! De är lite lugnare, mer avslappnade och har ett större fokus på sin kroppsmedvetenhet vilket gör att hästarna också blir mer avspända. Ofta kommer eleverna direkt efter jobbet med andan i halsen och kanske med jobbet i bakhuvudet – och tro mig – det syns på hästarna när eleverna har varit sena eller haft en dålig dag… Efter ett yogapass är mycket stress borta och hästarna blir också mer tillfreds. Nu kan vi tyvärr inte yoga före varje ridpass, men en sak som alla kan ta med sig är att andas medvetet. Gör det redan i stallet – och när ni skrittar fram. Skapa en lugn ridbubbla för er själva!

Nästa kurs är i november. Mer info hittar ni här.

Sitsträning på lina, Marie och Dario. Han har varit jättefin i helgen!
Jonna kom med sin egna häst ”Money for Nothing”
Rebecca och Caribo
Annika och Caribo
Hela gruppen samlad
Sista passet – riktigt varmt…! Anea har också gått med på kursen alla dagarna och hon sköter sin uppgift som lektionshäst mycket bra.

Film på Annika och Caribo. Här får hon öva på att samla upp honom i huvudsak för sitsen (där det först blir ett avbrott av misstag) – för att sedan länga formen igen. Det jag vill är att hon påverkar mindre med handen och mer med sin position / balans.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*