Värmebölja

I helgen har det varit kurs fre-lör och tack och lov var det faktiskt lite svalare än under veckan som gick. Det här måste ha varit varmaste veckan i sommar? Det har gått förvånansvärt bra att jobba ändå, men man får rida morgon eller kväll och jag har skolkat lite för att åka och bada också… Hästarna verkar faktiskt inte så påverkade konstigt nog, men gräset i hagarna är i princip slut. 🙁 Igår kom det lite regn äntligen, i samband med ett åskväder. Jag såg när blixten slog ner ute på åkern vid stallet igår! Med tanke på alla bränder som härjar så fick man verkligen hjärtat i halsgropen…

Mycket tankar senaste tiden har kretsat kring vädret, torkan och foderbrist. Vi har tack  och lov köpt ett stort parti hösilage som bör räcka till nästa skörd, men om det skulle ta slut blir det väldigt svårt att få tag på annat. Därför försöker vi verkligen att hushålla nu och använda varje strå! Vi har t.ex. slagit gräs med lie för att dryga ut hösilaget och jag hoppas vi hinner slå lite mer mellan hagarna och sådana där ”remsor” som blir över här och var runt stallet. Sly kommer vi att fodra med eller spara till fåren, även om det kanske verkar desperat, men jag tar inget för givet och det är nu det fortfarande finns kvar.

Ni som har häst hos mig: beta gärna era hästar utanför stallet och runt omkring om ni har tid. Jag tror att det är viktigt att hjälpas åt och som sagt spara på fodret så mycket vi kan. 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*