Film och tankar från helgens tävling

Här kommer ett klipp från tävlingen i söndags med Gloria. Tanken var ju att starta Grodan men jag tycker fortfarande att hon känns ”försiktig” efter att hon blev halt efter skoning för någon vecka sedan. 🙁 Nu var ju tävlingen redan betald och bara en kvart härifrån, så det hade varit synd att missa att starta. I tisdags när jag red Gloria kändes hon superfin, så Marianne var snäll och lånade ut henne åt mig. Gloria har haft en period under våren där hon har behövt lite hjälp med bl.a. bakknäna samt träning på vattenband för att bli mer liksidig. Hon har även bytt sadel (till en Anatomica) så det har varit en del saker som vi har ändrat på med henne. Nu börjar hon bli rakare och mer avspänd, och galoppen är mer balanserad. Hela hästen bär sig bättre mot tidigare, men i galoppen är det mest tydligt – där blev hon gärna lite studsig och hög bak förut. Förhoppningsvis är hon nu i ett bättre läge för att utbildas vidare – och då är nästa steg att bytena måste bli helt befästa. Sedan får vi se hur långt hon kan komma, vi skyndar långsamt. Jag rider henne inte vanligtvis, utan det blir ”punktinsatser” då och då för att stämma av att hon och Marianne är på rätt väg. Jag tycker dock att hon är rolig att rida och att hon passar mig bra.

I programmet tycker jag att hon var väldigt lydig (utom sista halten..). Jag skulle behöva rida mer framåt i travdelen, men jag vågade inte riktigt eftersom jag var rädd att sätta spänningar i henne. Travlängningarna brukar vara mycket bättre, där var hon faktiskt lite matt (men det var ju 30 grader varmt och lite djupt på framridningen så tror att hon var lite trött). Galoppen flöt bra – där skulle jag dock också kunna rida lite större språng men var rädd att hon skulle byta. Fattningarna är hon lite kort bak men lydig. Finns alltså lite fler poäng att hämta. Nu blev det 67,26% och 8 på halvcirkeln där man länger formen, ena förvända galoppen och korrektheten. Tror att det går att få fler 8:or med lite mer energi genomgående. Ena enkla bytet blev hon lite ”stretig” och där hade jag precis innan tänkt ”oj vad hon är lydig” och så slappnade jag av för mycket – apropå det jag har pratat om mycket med er elever på sista tiden: nämligen att hålla fokus, och ”vara i bubblan”! Det där var enbart en ryttarmiss för att jag trodde att jag skulle kunna börja åka häst. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*