Fredag

En bra fredag på jobbet! Kort dag för min del också, jag slutade vid lunch. På morgonen hade jag ett drop in-pass med fyra elever, och efter det red jag och Sofia ut på Grodan och Dario. Vi hittade en ny väg idag! Eller: jag visste att den vägen fanns men trodde inte att vi fick rida där. Mötte dock markägaren som lät positiv till att rida i den skogen så länge det är torrt (vilket det ju är nu…) så vi red den slingan nu och det var en riktigt bra runda! Vi har bra ridvägar överlag men ofta är det svårt att rida i riktig skog och det kan jag sakna. Det kändes som om man var barn på nytt och på upptäcktsfärd efter nya ridvägar. Hästarna gillade det också! Ibland tycker jag ”synd” om sådana dressyrryttare som inte törs rida ut, eller inte ser värdet av det. Det är ju en jättebra variation både för häst och ryttare. Jag klarar inte av att vara i ridhuset för mycket, det blir för enahanda. Dessutom är det bra för hästarna – både mentalt och fysiskt.

(Grodan var halt igår när vi tog in henne – men det verkar vara helt borta nu. Hon blev skodd dagen innan och hovslagaren har lagt om skorna som troligen var spikade för tight så det tryckte av sömmarna. Hann bli rätt orolig ett tag!)

Efter uteritten har Sofia ridit Annikas häst Ian som ska hoppas in. Igår travade vi bommar och idag fick han hoppa ett kryss. Han var snäll men kanske skulle behöva lära sig att lyfta lite på benen. 😉

Nu tar jag ledigt resten av dagen och njuter av solen som verkar stanna ett bra tag till.
Nu blommar rapsfälten hos grannen! Så himla fint. (Bilden är dock från förra året)

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*