Helgen

Den här helgen har känts lång, antagligen för att jag har gjort ganska mycket olika saker. I fredags var det drop in på morgonen och en privatlektion med Grodan på eftermiddagen. Däremellan annat jobb på gården som måste göras. Det är mycket såhär års. Torbjörn har satt potatis och sått i landet för fullt, jag har knappt hunnit hjälpa till med det… Bara att klippa gräsmattan tar ju timmar här och jag har inte ens hunnit ett varv innan jag borde börja om igen. Det växer så det knakar överallt just nu.
Fredag kväll var vi bjudna på middag i stan, vilket var väldigt trevligt! Det blev inte jättesent men jag var inte direkt pigg lör morgon…
Stona har fått sova ute i natt för första gången. Hade nog gått tidigare men de skulle avmaskas och vänja sig vid mer gräs först.

På lördagen var det ett dagläger med två pass och lunch. Bara elever som jag känner sedan tidigare, så det var ganska ”lätt” att hålla kursen. Det är alltid svårare med helt nya elever som man inte har sett tidigare. Efter det ridning av Anea inför tävlingen som vi var på igår. Tyvärr en total besvikelse. Jag har inte kommit ut i år förrän nu, så det går nog att ”skylla” lite på säsongsdebuten, och det kanske inte var så lätt att göra den på Djurgården där det är väldigt tittigt. Hon var SÅ fin på framridningen, jag tyckte att jag fick upp fronten bra mot slutet och hon var väldigt avspänd och reglerbar. Inne på banan hade jag mer missar än jag någonsin haft – stod inte still i halten, bytte bak i en piruett, tog inte hjälpen i ena serien osv… Listan kan göras lång. Jag tror också att det djupa underlaget bidrog – hon var både tittig och spänd samtidigt som det blev tungt. Så himla trist och på ett sätt blir jag revansch-sugen, på ett annat sätt har jag tyvärr lust att strunta i det hela nu. Jag tror ju ändå inte att jag kan få fram så mycket mer ur henne på tävling när hon är 17 och begränsad i sina gångarter. (Jämfört med andra svårklasshästar.) Men jag brukar ju inte ge upp i första taget så några till starter lär det nog bli. Jag har väl dock i bakhuvudet att detta sannolikt är vår sista säsong, och det är svårt att peppa sig själv när man inte har högre mål än så.
Har hunnit med riktig sommar-njutning också. Man får passa på! Det är helt fantastiskt ute nu med syréndoft och fågelkvitter.

Förutom ovan nämnda har min snälla mamma också varit här och tapetserat i stora rummet uppe. Det blir superfint! Bara pyttelite kvar nu så är det snart klart. Rätt stor skillnad att byta en gul och solblekt (antagligen inrökt) strukturtapet mot en ljus och ny tapet! Glömde förstås att ta före-bilder som vanligt…. Det skulle man ha gjort på alla sina gårdsprojekt men det är så lätt att glömma när man är mitt uppe i det.

Hoppas att ni har haft en bra helg i solen!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*