Gårdagens teori

Igår var Nina här och hjälpte mig med ett teoripass där jag red Anea och Grodan. Det är väldigt olika hästar, både i ålder / utbildningsnivå, men också till sin karaktär och hur de är byggda.
Anea är ju 17 nu (!) och kan rörelser upp till Int1 med lite plus i kanten för passagen. Vi visade en del rörelser men jag hade önskat att vi hade haft en bättre dag. Igår var hon tyvärr spänd i ryggen och släpper inte igenom riktigt, så för mig var känslan att vi hade backat tillbaka (hon har ju varit superfin ett tag), men jag tror ändå det var givande att titta på. Hon är lite långsam i sina rörelser, lite ”gammal typ” och är byggd lite i nerförsbacke, så jag får ju kämpa rätt mycket med samlingen.
Grodan är 7 och ligger på ca LA-nivå. Mer ”modern typ” med kort rygg. Jag har tagit det rätt lugnt med henne. Hon har ganska lätt för sig, har bra balans och massa energi, men kan också bli lite spänd. Jag vill inte kontrollera henne för mycket så jag har inte krävt så mycket samling ännu men det börjar komma mer nu. Sista tiden tycker jag att det har hänt en hel del, och jag tror det syntes en rätt stor skillnad mot slutet av passet när hon börjar använda ryggen bättre och traven blir större. Henne får man ”dämpa” lite, och Anea måste man ”väcka”. Jag föredrar dock energin som Grodan har, jag tror att det kommer bli lättare att lära henne saker om hon bara håller sig frisk osv. Det ska bli spännande att se vad det blir av henne!

Idag fick Anea bara skritta ut samt en kiropraktor-behandling eftersom jag inte tyckte hon kändes helt bra igår. Grodan har fått en rejäl uteritt (äntligen!) med trav och galopp och jäklar vad fin hon kändes! Skönt att kunna rida ut ordentligt igen!

Jag tror att det blev ett bra teoripass, kanske något att göra om i höst? 
Vad tyckte ni som var med? Kommentera gärna! Var det något särskilt ni ”fick med er”?

Lilla Grodan förra året. Det blev inga bilder igår så jag återanvänder denna.. 

Etiketter:

2 svar

  1. Teorin var superbra! Det är så roligt att få möjlighet att se de ”små” detaljerna som gör jobbet, på både Anea och Grodan. Utifrån de som individer. Och så klart intressant att höra Ninas tankar till det. Skulle vara kul att se dig på lektionshästarna också (som jag tror du har gjort en gång tidigare) på samma sätt.
    Tack för igår!

  2. Det var ett väldigt bra teoripass. Även om du inte tyckte Anea visade sig från sin bästa sida så var det väldigt nyttigt och lärorikt för oss att se skillnaden från början till slutet.
    Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*