Träning för Nina

Det är ren lyx, Nina har ju flyttat närmare och det innebär att jag kan ”lura över” henne hit mycket lättare. Förut kände jag att vi behövde vara fler osv, men nu kan hon komma för bara min skull och så rider jag både Anea och Grodan. Sparar tid och bensin (även om jag åker över till henne). Guldläge med andra ord!

Så idag har jag tränat med båda hästarna. Det var välbehövligt med lite stöd vid sidan av, och uppmuntran när man är på rätt väg. Igår hade jag dessvärre en riktigt dålig dag vilket givetvis smittade av sig även på ridningen. Det går liksom inte att vara spänd och stressad när man ska rida, och jag kände att jag inte hade gjort något vettigt alls igår. Trots det var båda hästarna riktigt fina idag (de är ganska förlåtande) och jag hade bättre fokus. (Men hade jag inte haft hjälp idag hade jag inte kunnat hålla det. Ibland är det så skönt att ”lämna över ansvaret” till någon annan.)

Anea börjar kännas mycket starkare och mer ridbar och jag är säkrare i de svåra rörelserna nu, vilket innebär att jag kan inverka mer och rida bättre i varje moment. Tidigare var jag glad om jag gjorde något som liknade en piruett t.ex, nu kan jag hinna känna efter mer vad jag gör och hur. Samma sak med serierna – idag fick jag en annan känsla av att få sitta mitt över istället för att vi kränger lite i sidled. Det är inga ”stora saker” men det är ju just de små detaljerna i ridningen som gör en så enorm skillnad!

Grodan var lite spänd och taggad först, men sedan hittade jag en riktigt bra ridkänsla. Öppnorna var bättre än någon gång tidigare för att hon tog böjningen ärligare och kom ut på ytter tygel. Innan har jag mer ridit ”på tvären på tre spår” men nu kändes det som riktig öppna. Avslutade med lite mellantrav när jag fick feeling, och där var det en tydlig skillnad nu! Hon känns faktiskt riktigt häftig att rida när hon hittar ”rätt läge i kroppen”. Hoppas nu att båda hästarna håller i det här tills på tisdagens teoripass så ni inte tror att jag bara hittar på… 😉

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*