Träning idag / Aneas vecka

Min veckoplanering för Anea ser ut såhär den här veckan:
Måndag: dressyrpass, lite mer ”krävande” gällande form och samling. Var fin!
Tisdag: tömkörning
Onsdag: jogg-pass ca 30 min, lösgörande
Torsdag: träning för Nina
Fredag: skritta ut
Lördag: vila (jag har dessutom en helt ledig dag!!)
Söndag: uteritt, jogg eller tömkörning igen – beror lite på hur mycket tid jag har mellan lektionerna. Lättare jobb i alla fall – träning igen på måndag.

Idag har jag tränat hos Nina på ”hennes” nya ställe. Hon har flyttat från Lejondal till Skoby, som ligger en kvart bort. Så himla lyxigt för mig! Jag sparar ca en timmes resa tur och retur mot tidigare. Dessutom tror jag det blir lite mer ”arbetsro” på den här platsen. Ridhuset var fint med bra underlag, men endast 20 x 40 (finns en större utebana tror jag, men det är ju inte aktuellt just nu). Jag är inte van vid att rida i ett litet ridhus, men jag tror det kan vara bra som omväxling! På den lilla ytan måste man verkligen rida ut i hörnen och använda banan rätt. Det går inte att slarva med slutorna och komma ut ”för sent” t.ex. Det gick faktiskt utmärkt att rida alla rörelser, men man får ju inte in en hel sax eller lika många byten i serierna. Det kan jag dock träna på hemma.

Anea var superfin! Fina piruetter, Nina tyckte bytena var bättre än innan, jättefina slutor i både trav och galopp. Passagen börjar kännas mer ”på riktigt” och inte bara som ”trav på stället”. Hon känns just nu stark och positiv. Vi har ju legat lite lågt ett tag, men det verkar ha varit bra för oss båda. Just nu skulle jag säga att kvalitén var bättre i exakt alla moment. Jag ska bara lyckas hålla i den känslan nu… (!)

Lite kul grej dessutom: Nina hade besök av Carro och Micke som driver ”Dressyrhoppet” i Norrköping. Det visade sig att de har haft Anea hos sig när hon var ung! Det gick inte att få ut så mycket information om det hela, det hade varit en kort tid, men roligt sammanträffande. Jag vet ju inte riktigt vad den där hästen har gjort innan, så alla pusselbitar är intressanta. Världen är verkligen liten kan man i alla fall konstatera.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*