Helgen

Den här helgen har det varit en tvådagarskurs. Det har gått bra, hästarna har varit väldigt fina! Vi har jobbat en del med förvänd galopp (och lite byten). Vi gjorde en övning som jag ska försöka hinna med i alla grupper under terminen. Den är ganska svår men nyttig! På kortsidorna rider man i rättvänd galopp, och på långsidorna i förvänd. Man saktar av till skritt mellan och fattar alltså varannan gång rättvänd, och varannan gång förvänd. Hela övningen görs innanför spåret och utan stöd av väggen. Väldigt bra övning som gjorde hästarna mycket rakare!

Varje kurs är ju lite ”spännande” att se vad man kan göra med. Ibland är det nya elever, ibland några man känner till eller som rider regelbundet här – ofta en blandning. Jag kan inte göra någon planering innan utan improviserar för det mesta, beroende på eleverna och även hästarnas dagsform. Fördelen med kurs-formatet är dock att det går att följa upp passen och förhoppningsvis få en röd tråd genom passen. När det bara är en enstaka lektion så ska man ”hinna så mycket” under en timme (kan jag känna i alla fall). Med flera pass på rad så kan man fokusera på grunder och sedan gå vidare, och ryttarna kommer också till ridning mycket snabbare när det är komprimerat.

Nu har jag lagt ut en tvådagarskurs till i juni. Pga ombokning har jag även en plats kvar på denna kurs (som jag starkt rekommenderar):

Tredagarskurs med ridning och yoga.
Fokus på ryttarens sits, följsamhet och kroppsmedvetenhet.
Fredag: samling 14.00. Därefter ett ridpass samt ett lugnare yogapass innan kvällens middag.
Lördag: sisträning på lina på fm. Em: ett något mer fysiskt yogapass följt av ett ridpass.
Söndag: kort yogapass som uppvärmning innan frukost, därefter ridning. Avslutning med lunch (slut ca 13.30)
Kost, logi, ridning och yoga.
4750 kr

Mål för denna vecka är att lägga ut sommarens kurser (även om det känns hemskt långt bort). Det är flera som har frågat, och det är på gång!
Dagens bild får bli från en av mina första sommarkurser. Har inte lyckats ta en enda bild i helgen (och är dessutom trött på snö…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*