Min helg

Att berätta om ”min helg” blir inget i stil med de texter man kan läsa i SvD under samma rubrik. Med andra ord ingen champagne på senaste innestället eller brunch efter en lång sovmorgon. Nej, bara hårt stalljobb i -14 den här helgen! Men en himla bra helg faktiskt. Jag föredrar ju trots allt lite kallare väder framför det där ruggiga och fuktiga runt nollan. Jag trodde jag skulle frysa i helgen men det har gått över förväntan även att hålla lektioner. Fint och soligt har det ju varit också!

Jag har haft stallet helt själv den här helgen, så jag har haft fulla dagar. Igår hade jag dock bara en lektion, i övrigt var det stallfix och några hästar att motionera. Kvällen tillbringade jag i Täby på tävling. Inte för egen del utan jag har skuggdömt en MsvB. När man blir domare ska man både sitta bredvid en domare på X antal tävlingar, samt döma ”bredvid” några gånger (plus kurser / utbildningar). Nu är ju tanken att gå vidare som MsvB-domare så småningom, och då gäller samma upplägg.

Idag har jag haft ett väldigt bra flyt. På fm hann jag göra klart allt i stallet (mockning, fixa foder mm) plus ha en kurs med två lektioner. Hästarna har varit fina på kursen och vi fokuserade på lösgörande övningar – extra viktigt för hästarna när det är kallt och de kanske blir lite extra stela. På eftermiddagen hade jag fem hästar som skulle röra på sig på olika sätt, dock bara en att rida och det var Grodan. Nu låg hon och sov igen när jag kom! När lilla sömntutan behagade vakna så red jag ett kort pass, och hon kändes superfin idag. Grodan har varit här ganska exakt ett år nu, så det kanske är dags för ett eget inlägg om henne. Dagens bild är den första på oss som är tagen i januari förra året.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*