Bra fredag

Jag måste erkänna att motivationen inte var på topp i morse, men det blev ändå en bra dag. Februari är inte min favoritmånad, jag känner mig lite håglös och nästan handlingsförlamad. Det är lite svårt att ta tag i grejer på något vis, jag skjuter upp saker (mer än vanligt…) och är trött och seg. Misstänker att jag inte är helt ensam om det såhär års?

Hur som helst så blev det bättre när jag väl kom igång. Jag har bara ridit en häst idag – Anea, som fick ett joggingpass. Jag är lite rädd att kräva för mycket av henne. Hon har ju varit superfin och jobbat väldigt bra, men det känns så skört. Det är hur lätt som helst att tippa över på fel sida med henne, hon har en ganska känslig rygg. Så jag får verkligen tänka mig för, inte samla henne för mycket, inte sätta tryck i henne förrän hon är lösgjord, variera arbetet osv. Igår jobbade jag med att hon skulle vara mer på bakbenen, och därför red jag bara i en lägre form idag och jobbade faktiskt med det ”motsatta” – att hon INTE ska ta i, utan bara röra sig ekonomiskt men avspänt.

På eftermiddagen hade jag en kurs med två ridpass. Första passet med skänkelvikningar och andra passet med öppna och diagonalslutor. Hästarna var fina idag, och det var en bra grupp som kändes jämn. Zigge har haft en bra period nu, och är mer avspänd än tidigare. Han har även fått akupunktur ikväll, vi får se om det gör någon skillnad. Han tyckte i alla fall om det, och var väldigt tydlig med sitt kroppsspråk!

Affe har också varit väldigt fin sista tiden. Det är riktigt stor skillnad om man jämför med när han kom. Idag har han gjort fina slutor åt båda håll, när han kom gjorde han knappt skänkelvikning. Här är två bilder på honom, den översta ca två år gammal (helt ny), och den undre från i somras. Visserligen är man ju alltid snyggare på sommaren, men en viss skillnad i muskler och överlinje kan man ju ana!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*