Årets första träning

Dags att komma igång igen. Idag har jag både varit och tränat med Anea, samt tränat ett lite kortare yoga-pass hemma (!) så i natt hoppas jag att jag kommer sova som vanligt. 😉

Idag blev det träning för Rebecca. Hon har flyttat till Skåne, men kommer upp hit fortfarande (hoppas det håller i sig). Vi har ”tappat” lite pga Aneas förkylning innan jul, och sedan jul / nyår på det… Har haft några pass där hon har känts jättefin, men förra veckan fick jag för mig att det var ”något”. Ja – jag låter helt hypokondrisk. Men jag känner den här hästen utan och innan nu. Kan vara någon liten sträckning pga lerig hage eller liknande. Efter kiropraktor i fredags tyckte jag att hon såg helt ut som vanligt igår vid longering, så jag åkte idag, men bara för att rida ett lättare pass.

Man kan säga att även de pass där vi inte ”toppar” nu, så är lägstanivån ändå betydligt högre. Anea kändes positiv och egentligen rätt mjuk, men istället lite ”tom” i handen. Hon bjöd inte riktigt framåt utan blev lite ”svävande” i steget, vilket skulle kunna misstas för samling, men det är utan bjudning och det är inte riktigt samma känsla. Efter lite gymnastik-jobb så fick jag en betydligt bättre känsla på slutet. Jag tror ändå att det är dags för årets vet-check (bokad fredag) för att kolla att allt är som det ska. Jag tror INTE att hon är halt, men vi brukar ibland behöva behandla ett muskelfäste höger bak, och jag tror det är dags. Har filmat lite för eget bruk, och hon ser helt okej ut, men jag tycker att bakbenen är lite raka och det saknas lite kraft bakifrån (därav den tomma känslan). Ingen stor sak, men förmodligen något litet som behövs fixas. Jag är av åsikten att det är bättre att ”stämma i bäcken” och ta tag i problem direkt, innan det blir något större. Sedan finns det de som sätter en viss stolthet i att aldrig åka till veterinären och envist hävda att hästen aldrig har haft problem, men jag vet inte om jag köper det alla gånger. Naturligtvis blir jag också petigare med detaljerna nu när vi kommit längre!

Lite segt känns det att inte kunna köra på direkt nu, men samtidigt så har vi inga tävlingar förrän mars eller något sådant. Därför är det lika bra att ta itu med det här nu, så att vi förhoppningsvis är redo för tävling igen när det är dags!
Inga nya bilder heller.. tur att man har några man kan återanvända!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*