Fantasi – 19 år i år

Jag tänkte att jag skulle skriva lite mer ingående om en häst i taget när andan faller på. Och den jag börjar med får bli Fantasi. Hon är född 1999 och e. Welt Hit – Lebensmann, så med andra ord fyller hon 19 år i år. Tiden går fort… Jag köpte henne 2012 verkar det som, men jag vet inte exakt när och hittar inget inlägg om det heller. Jag hittade dock försäljningsfilmerna från Danmark:

Fantasi var den första jag köpte på film. Jag hade dock en ”bekant” som provred henne åt mig, och ”godkände” henne. Eftersom det var bytesrätt så tyckte jag att vi kunde chansa. Hon ser inte så rolig ut på filmerna, orena byten och rätt spänd, men jag gav 45.000 för henne inkl frakt och jag tyckte att hon såg ”lagom” ut för att passa som lektionshäst. Faktum är att hon var finare i verkligheten än på filmen, och hon utvecklades också mycket i början.

Fantasi har tävlat hos mig med flera ryttare. Amanda Fog red upp till MsvB på godkänd procent och flera placeringar i MsvC, här är en film från en start i Täby:

Efter det fick Linde Mattsson, som jobbade här, rida LB och LA några gånger.
Lena Nilsson startade LB och Jenny Arvidsson några MsvC.

Förra året hann Lena Tillman rida sin första ”riktiga” tävling på henne. Vi får se om det eventuellt blir någon mer LB för Fantasi i år, men jag tycker att hon är lite för gammal för mer än så nu.

Senaste klippet jag hittade är från en sitsträning med Maria i höstas…

… samt en galoppsax med Jenny. Inte så bra filmad dock.

Det finns inga filmer på mig och Fanta (inte sparade i varje fall), men några foton får avsluta inlägget istället.

6 reaktion på “Fantasi – 19 år i år

 1. Hej Suvi!

  Jag läser regelbundet din blogg och har även lämnat en och annan liten kommentar tidigare. Jag brukar tycka att du är väldigt bra på att beskriva olika övningar och den där känslan som är så svår att sätta ord på. Det uppskattar jag mycket! 🙂
  Jag har aldrig varit hos dig, men tycker att din filosofi känns sund och hästvänlig och vem vet, kanske ska jag ta mig i kragen och boka nån kurs hos dig i framtiden.

  Dock så måste jag bara inflika att jag tyckte att ditt sätt att uttrycka dig i inlägget ovan var lite trist. När du skriver om Fantasi att: ”jag tyckte att hon såg ”lagom tråkig” ut för att passa som lektionshäst”. Jag tror inte att du menade som det låter och jag tror att jag förstår vad du menar. (Det går såklart inte att ha en alltför känslig häst som ridkolehäst.) Men med tanke på hur många tyvärr ser på lektionshästar, så tycker jag inte att vi ska spä på den synen! Jag rider själv på en i mina ögon mycket bra ridskola och är full av beundran för dessa lektionshästar, som dag efter dag hjälper oss att bli bättre ryttare! Trots att vi alla gör fel ibland och ger signaler på olika sätt, så ställer de upp gång på gång och försöker förstå oss. Jag upplever inte någon av dem som ”tråkig”, tvärtom så är jag ofta upplyft och glad när jag har avslutat min lektion. En eloge till alla ridskolor som månar om sina djur och håller dem så fina och fräscha!! (Vilket jag fått intrycket av att du också gör!)
  Vi ridskoleryttare vill inte rida ”tråkiga” hästar. Vi vill ha trygga, fräscha och glada hästar, som är väl förberedda för sin uppgift! Såna hästar tror jag att du också har, eller hur?

  /Monica

 2. Tack för din kommentar! (Och tidigare kommentarer också). Angående hur jag uttryckte mig om Fantasi så hade jag inte en tanke på att man kan läsa det på ett annat sätt än så som jag tänkte det – och jag tror du förstår att jag egentligen inte menade det så dåligt som det låter. Jag ändrar faktiskt i min text, det behöver bara stå ”lagom”. Jag tror kanske att det kommer ett förtydligande inlägg om det här med lektionshästar, annars blir mitt svar här för långt!

 3. Tack själv för ditt svar! Nej, jag tror som sagt inte att du menade det på ett så negativt sätt som det lät för mig. Efter att ha följt din blogg ett tag så tycker jag att jag känner din inställning till hästar och elever bättre än så. 😉
  Hur som helst så tycker jag att texten blev mycket bättre nu och för mig blev det tydligare vad du menar! 🙂
  Ser fram emot ett inlägg om lektionshästar!

  God fortsättning!
  /Monica

 4. Och vi som ridit Fantasi kan ju intyga att hon är allt annat än tråkig! Lugn och cool, men superfin, klurig och med finfin ridkänsla! ❤️
  /Anna

 5. Hvor er det dejligt at se min gamle hest have det SÅ godt og hun ligner sig selv
  Jeg købte hende som 5 års og solgt hende i 2008 ( mener jeg )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*