Best of 2017

Det är svårt att låta bli någon slags sammanfattning av året när det är slut. Inför 2017 satte jag inte upp så mycket konkreta mål, och det känns för mig som om det blev lite därefter: typ lite slätstruket och utan några stora eller uppseendeväckande händelser…Jag är inte helt nöjd med att bara låta saker ”rulla på” men det kanske är så det blir efter att ha haft en brant kurva uppåt på flera plan under några år.

Några bra saker som jag dock vill lyfta fram med år 2017 är:

Grodan som kom i februari. Jag köpte henne på film i syfte att sälja henne, men som bekant är jag sämst på att sälja hästar så det blir inget med det. Faktum är att den hästen passar mig bra, är lättriden och utvecklas snabbt – samt har en extremt gullig personlighet. Så om inget oväntat händer så hoppas jag att hon kan utvecklas vidare på samma sätt även under 2018, och även hinna med någon tävlingsstart.
I början av året kompletterade jag mina träningar för Nina Bengtsson med att även rida för Rebecca Mauléon. Båda instruerar så att jag begriper, samt är positiva och pushar mig vidare. Dessutom kan båda sitta upp vid behov, vilket jag ser som ett (nästintill) krav – eller i varje fall en trygghet ifall det ”kör ihop sig”.
Tack vare deras tålamod och min envishet så lyckades jag i slutet av året knipa en första plats i Intermediere1 på Anea – vilket jag aldrig hade trott i början av året. Nu känner jag mig till och med sugen på att försöka snäppa upp lite till, även om Anea faktiskt blir 17 år i år. Inget som märks dock.
En jättestor del i Aneas utveckling sista tiden är även köpet av ny sadel, som jag skrivit en hel del om. Det kanske kan verka överdrivet att en sadel skulle göra så stor skillnad, men det är verkligen så. Jag sitter så himla mycket bättre och mer avspänt! Förut kunde jag få lite ont om ridpasset inte flöt på, men jag har mått mycket bättre i kroppen nu! Jag har dessutom tagit mig i kragen och skaffat inlägg till skorna så att jag inte ska gå snett, och jag tror det också har hjälpt till en del. Det gäller verkligen att försöka ta hand om sig själv i detta yrke.

Och apropå det är jag också mycket nöjd med årets kurser – och då främst kurserna med både yoga och ridning som jag har haft ihop med Helena Starkenberg. De kurserna har varit oerhört givande för alla inblandade, och det kommer fler. Håll utkik!

Jag lånar ett omdöme från första kursen här som får illustrera detta:Jag valde också att sälja Calle i år. Det kanske verkar konstigt att ha med på ”best of”-listan, men faktum är att det är ett sådant beslut som jag är nöjd med. Calle är ett av mina bästa köp någonsin, men jag tyckte att det var dags för honom att få mer variation med uteritter och hoppning, samt lättare pass, med tanke på att han nu i år blir 20 år gammal. Nu kunde jag sälja till en elev och han står ändå kvar så det kunde verkligen inte bli bättre.
Några fler saker:
Jag lyckades ta mini-semester TRE gånger i år, det händer inte i första taget.
Vi började tapetsera om i salen på ovanvåningen och det blir verkligen fint!
Jag kunde köpa en helt ny bil, vilket jag aldrig hade förväntat mig. Kanske en ”världslig” sak men ändå en slags bekräftelse för mig som företagare.
Jag fick dessutom besked om att jag nu är MsvB-domaraspirant. Det kommer ta lite tid innan man är klar, men ett kliv framåt i alla fall!

Jag är dessutom väldigt tacksam över alla jag har runt om mig, vänner, familj och även kunder – som hjälper och stöttar när det kniper, och avlastar i stallet ibland. Jag är verkligen glad för det ska ni veta!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*