Grodan

Jag är så himla glad för Grodan! Hoppas det håller i sig… I måndags var vi och tränade och höjde kraven en smula, vilket hon tog hur bra som helst. Hon sitter liksom inte fast någonstans, och nu menar jag mentalt. Snarare är hon överambitiös och kan i och för sig bli lite het och på hugget, och då spänner hon sig lite, men det går alltid att rida vidare. När Anea blir spänd så är det mer som att allt bara stannar upp och hon blir ”oridbar” och stum, men Grodan blir aldrig spänd i kroppen på det sättet, hon ”stänger inte av” mig.

I fredags fick jag till en riktigt bra trav där hon kom upp mer i formen och med bättre spårning än tidigare. Hon känns inte lika vinglig i sidled längre och då kan jag sätta lite mer tryck framåt. Hon var också mer igenom i den förvända galoppen där hon kan bli lite kort i sprången för att hon gärna vill byta galopp.

Igår fick jag backa henne lite och bara rida låg form, försöka stretcha överlinjen och rida en ”dålig” trav där hon väntar. Hon blir som sagt väldigt energisk, och om man uppmuntrar det för mycket tror jag man gör sig själv en otjänst. Det är också viktigt (på alla hästar) att variera formen. Jag fick lägga lite tid på att få henne att inte växla upp i tempo och börja ”ta i” igår, men hon är jätteduktig på att även jogga i en lägre form i egen balans.

Faktum är att den här hästen har en bra ridbarhet, och för mig känns hon som en bekräftelse på att det som står i ridhandboken faktiskt stämmer. 😉 Om jag följer manualen så blir det bra (såhär långt!) – vilket jag inte precis har varit bortskämd med på t.ex. Anea, där jag har fått ”trixa” för att få till det. Nu tycker jag att Anea är fantastisk som har gått såhär långt – men det har ju inte varit raka spåret direkt. Naturligtvis kommer det säkert bakslag även med Grodan (det får man räkna med), men så länge det inte är bakslag gällande hennes hållbarhet så tror jag hon kan komma ganska långt. Håll tummarna för det.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*