Lucia

Tydligen 13 december idag, men det är inget som märks här ute direkt. Har inte ens ätit en lussebulle, men det är inget jag saknar heller faktiskt. Finns godare saker att äta tycker jag!

Det har varit en bra onsdag, såhär långt. I morse red jag en kort stund på Fantasi, som kändes jättefin idag, så det var kul! Grodan och Qurre fick gå på uteritt och Qurre har även fått en kiropraktor-behandling. Anea red jag också bara ut på idag, det fick bli lite snö-pulsande. Man får passa på, vem vet hur länge snön ligger kvar? Tror tyvärr att det ska regna imorgon… Så tråkigt! Älskar snö!

Efter lunch red jag Daisy och Zigge, och båda kändes fina. Daisy behöver fortfarande lite mer tid innan jag törs använda henne i grupp. Hon är väldigt känslig och rätt pigg, men man måste rida med benen ändå och inte börja bromsa med handen. Egentligen väldigt nyttig ridning, men kanske lite svårt på en verksamhetshäst. Just nu jobbar jag med att få henne avspänd så att man får komma ner bättre på ryggen på henne (hon blir lätt lite spänd) och så försöker jag ”trubba av henne” – alltså se till att hon ”tål” mer hand och mer skänkel. Det låter kanske jättekonstigt, för de flesta hästar är det tvärtom med. Men jag tycker inte om hästar som är känsliga på så sätt att man inte riktigt ”får” inverka. Det funkar inte att springa ifrån jobbet, utan det är viktigt att hon kan vara mellan hand och skänkel – även om jag tycker det är positivt med känsligheten också!

Jag blev klar rätt tidigt idag så jag hann med ett litet yoga-pass också här hemma. Det var välbehövligt, för jag är tyvärr jättestel i ryggen idag. Känns bättre nu i alla fall! Ska snart gå ner till stallet igen för ett extra-insatt lektionspass. Brukar vara ledig på onsdagskvällar, men Torbjörn har ju möten jämt nuförtiden så jag kan lika väl jobba, jag med. 😉

Hoppas ni har haft en fin Lucia-dag!

Återanvänder en gammal bild. Såhär soligt var det inte idag tyvärr!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*